4 svenska kändispar som hållit sina relationer hemliga
0:42

Efter reklamen: 4 svenska kändispar som hållit sina relationer hemliga

(0:42)

Slå på ljud

Radioprofilen Marko Lehtosalo, tidigare känd under artistnamnet Markoolio, försöker bygga sin mamma Irmas drömhus tillsammans med henne, i nya TV4-programmet Marko och Irma.

De senaste åren har relationen mellan mor och son blivit bättre, men det har inte alltid varit enkelt. I Sommar i P1 2018 berättade Marko hur han som barn fick se sin mamma bli misshandlad av olika män, och att han vuxit upp utan pappa. Samtidigt var hans mamma alkoholiserad under många år. När Marko Lehtosalo bestämde sig för att börja berätta om sin tunga bakgrund var det hans mamma Irma som stöttade och uppmuntrade honom till det.

– Morsan har varit på mig: ”varför säger du i intervjuer att jag har varit en bra mamma? Jag har inte alltid varit det, säg sanningen!”. Då har jag sagt: ”varför ska jag prata om det där? Det är gammal jävla ångest, vi blickar framåt istället”, har Marko sagt till Expressen.

Marko Lehtosalo: Därför är mamma så populär bland tittarna

Irmas oro för Marko Lehtosalo

När Marko och Irma gästade Carina Bergfeldts intervjuprogram i SVT 2022 konstaterade Irma, som nu är nykter, att hon inte kan förlåta sig själv för att hon lät sitt drickande drabba barnen.

– Det går inte, det spökar i huvudet. Hur i helsike jag kunde göra så?, sa hon då.

Marko och Irma på Markos bröllop 2014.

Foto: Patrik Österberg/TT

För Marko har det dock varit självklart att fortsätta finnas i sin mammas liv – han har hela tiden sett framåt.

– Den har alltid varit bra, egentligen. Morsan har både varit min mamma och min pappa, för jag har vuxit upp utan far. Jag har aldrig känt att jag skulle ge upp på henne utan min tanke var att det skulle bli bra någon gång och det blev det ju, säger han.

Mamma Irmas ilska mot sonen Markoolios ord: ”Förbannad”

Nu har de två en bättre relation än på länge, något som också syns i Marko och Irma på TV4. Men i programmet är Irma också ärlig med att hon är orolig för sin son – hon vill nämligen inte att han ska vara ensam. 2020 skilde sig Marko från frun Jessica, som han hade gift sig med 2014.

– Jag börjar bli orolig. Han är 47 år gammal, säger Irma i TV4-programmet.

Marko är inte lika stressad över att vara singel.

– Jag har sagt det, att jag inte vill ha något sällskap. Jag trivs jättebra. ”Jojo, men du kanske kan hitta någon som gillar att tvätta och städa och så”, säger Marko och härmar sin mamma.

Marko och Irma sänds torsdagar 21.00 i TV4 och på TV4 Play.

Mest läst