Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Märtha Louise om stödet från schaman Durek efter exmakens död

08 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTV2.
På juldagen 2019 gick den norska kungafamiljen ut med att prinsessan Märtha Louises exmake, konstnären Ari Behn, hade tagit sitt liv.
Nu berättar prinsessan i en öppenhjärtlig intervju om sorgen, minnena av exmaken och stödet från nuvarande pojkvännen, schaman Durek.
– Han fick oss alla att komma igenom det och var där väldigt mycket för barnen under den perioden, säger Märtha Louise i programmet.
Annons
De 11 vackraste kungliga brudklänningarnaBrand logo
De 11 vackraste kungliga brudklänningarna

Det är i norska programmet Helt HaraldTV2 som prinsessan Märtha Louise nu berättar om den tuffa tiden efter beskedet om att hennes exman, och hennes barns pappa, Ari Behn hade tagit sitt eget liv. Det var på juldagen 2019 som hon fick det hemska beskedet, och behövde berätta det för sina barn.

– Pappa kom och sa det till mig och jag var tvungen att gå och berätta det för barnen. Det är något av det svåraste jag har gjort, men man måste bara göra det, säger hon i programmet.

En som verkligen fanns som stöd för henne och familjen under den jobbiga och chockartade perioden var Märtha Louises nya kärlek, amerikanska schamanen Durek Verrett.

– När vi fick beskedet blev alla chockade och vi klarade inte av att göra någonting. Det var bara att gå från det ena barnet till det andra. Han var den enda som klarade av att vara där och vara närvarande. Han fick oss alla att komma igenom det och var där väldigt mycket för barnen under den perioden, säger hon i programmet.

Annons

Märtha Louises tårar över minnena av Ari Behn

På begravningen en dryg vecka senare läste Märtha Louises och Ari Behns dotter Maud, som då var 16 år, ett starkt tal som inte lämnade någon oberörd.

När prinsessan minns tillbaka på tiden med sin exmake börjar hon gråta i Helt Harald. Hon berättar om Aris fina egenskaper, och konstaterar att konstnären var en bra pappa och rolig att ha med på middagar med vänner.

– Jag kommer ihåg de goda stunder, som när han målade på golvet med barnen på ryggen. När han gjorde middag för alla och vi åt klockan två på natten. När vi var med vänner var han riktigt rolig, minns hon i programmet, och torkar sina tårar.

Läs mer:

Annons