Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Martina Haag om sorgen över att barnen lämnar henne

05 okt, 2020 
AvAngelica Hedlund
FotografTT
Det var sex år sedan som Martina Haag och Erik Haag gick skilda vägar. Nu berättar Martina om ändlösa kampen med barnen.
– Det är förfärligt sorgligt, säger hon
Annons

Författaren och skådespelaren Martina Haag, 56, var tidigare gift med tv-profilen Erik Haag, 53. Tillsammans har de fyra barn; Jackson, 23, Lucia, 21, Dino, 16, och Diana, 11. Ex-paret gick skilda vägar för sex år sedan och det var allt annat än en problemfri skilsmässa. Strax efter uppbrottet släppte Martina nämligen en bok som handlar om en kvinna som blir bedragen av sin man.

Efter separationen från Erik har Martina inte haft någon vid sin sida – i alla fall inte som hon visat upp offentligt. Erik har däremot gått vidare och är ihop med tv-personligheten Lotta Lundgren, 49. Duon har i många år jobbat ihop och gjort program som Landet brunsås och Historieätarna.

När Erik och Lotta först lärde känna varandra var båda gifta, men efter att Erik och Martina skickat in sin skilsmässoansökan 2013, dröjde det inte lång tid innan Lotta och ex-maken Martin Johansen gjorde det samma.

Dramatiken kring skilsmässorna

Skilsmässorna blev väldigt omtalade och rykten gick om att Erik och Lotta skulle vara annat än vänner. Speciellt efter att Martina släppte boken Det är något som inte stämmer, som handlar om en skilsmässa. I romanen upptäcker karaktären Petra att hennes make varit otrogen med en programledarkollega, något som många läsare tolkat som en verklighetsbaserad skildring av hennes egna uppbrott.

Annons

Martina var nyligen aktuell i succésatsningen Den stora hälsoresan – från soffpropp till superkropp på Kanal 5 och Dplay. I programmet skulle hon och flera andra kända ansikten kämpa sig igenom 16 tuffa veckor för att få drömkroppen. I programmet medverkar också Anders Öfvergård, Måns Möller, Özz Nujen, Martin Melin och Agneta Sjödin.

Men i det senaste avsnittet av träningsprogrammet meddelade Martina att hon hoppar av. Det uppstod en konflikt mellan henne och tränaren där han krävde att hon skulle skaffa en våg för att hålla koll på vikten. Att väga sig i tv anser Martina är samma sak som vikthets.

– Jag har också många unga tjejer som följer mig, och jag vill inte fronta något som har med vikthets att göra, sa hon då i programmet.

Sorgen om att barnen försvinner

Martina fortsätter dock träna på egen hand och känner sig starkare än någonsin. Men vägen till en stark superkropp är inte den enda kampen som hon just nu tampas med.

Annons

Efter många jobbiga år av både hjärtesorg, övervikt och fyra barn att ta hand om kan man förstå att Martina haft det tufft. Och då ex-maken Erik bor ute på en ö i skärgården verkar barnen mest bo hemma hos henne. Nu berättar hon om sorgen över att barnen börjar bli större och en efter en flyttar de hemifrån.

– Det är skönt att jag har många barn, för det är förfärligt sorgligt när de flyttar hem­ifrån. Där står jag och vinkar med tårade ögon, medan de tycker att det är underbart att få kliva ut i livet, säger hon nu i en intervju med Amelia.

Mest läst just nu
Annons