Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är Fågelskrämman i Masked singer – och alla ledtrådarna

20 apr, 2023 
AvJosefin Westin
Fotograftt/ TV4
Masked singer Fågelskrämman ledtrådar
Varje vecka får tv-tittarna bekanta sig med deltagarna i Masked singer. Vem är T-Rex och Forskaren? Här är alla ledtrådarna men också gissningarna.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Även om Fågelskrämman är känd för att skrämmas så är det nog få som verkligen blir det i Masked singer. Däremot uppger deltagaren i programmet att hen gillar att skrämmas. Vem är Fågelskrämman i Masked singer? Kan du gissa?

Här är om inte annat alla ledtrådarna och panelens gissningar.

Vem är Fågelskrämman i Masked singer? Alla ledtrådar

Masked singer Fågelskrämman
Fågelskrämman visar mystik och mörker på scen. Vem är Fågelskrämman i Masked singer?

Fågelskrämman har hittills varit med i två program av Masked singer och hållit sig kvar i musiktävlingen varje gång. Om någon av panelen har gissat rätt på vem som gömmer sig under masken återstår att se. Här är ledtrådarna uppdelade per avsnitt samt panelens gissningar.

Annons

Ledtrådar om Fågelskrämman i avsnitt 1

I första avsnittet sjöng Fågelskrämman låtet ”I put a spell on you” med Patty Cake. Här är resten av ledtrådarna från programmet.

 • ”Jag kan väl erkänna att jag tycker att det är lite roligt att skrämmas. Men det är bara en fasad, så skyll inte på mig om ni inte kan sova om natten. Mitt jobb är att skrämma bort fåglar och jag tar det på största allvar. Fördelen med att jag verkligen gillar att vara ute och känna solens gyllene strålar värma ansiktet, plocka mask och fiska öring, det är livet på ett halmstrå.”

 • ”Fåglar är inte så lättskrämda nu för tiden, så jag experimenterar lite på hemmaplan. Detta är en genomtänkt uppfinning, större än statyn på Rhodos och kan skrämma livet ur en fiskmås. Jag borde blivit civilingenjör.”

 • ”Det är något visst i att jobba i olika positioner som jag har gjort, allt ifrån ledarskap till galenskap. Jag kan också gilla både skvaller och lögner, man kan säga att jag ljuger så bra att jag fick pris för det. Med hjälp av en trollformel ska vi få varenda fågel att flyga sin kos.”

 • I avsnittet vissas även fysiska ting upp som ledtrådar på vem Fågelskrämman är: 5-öring, carpe diem-skylt, prispokal med siffran sju och en bikt. I bikten säger Fågelskrämman: ”Jag har levt i synd och ibland måste man gå över gränsen. Jag ville att min saga skulle få ett lyckligt slut, och att rättvisa skipas.”

 • I panelen gissar Pernilla Wahlgren på Maria Lundqvist, Måns Zelmerlöw på Elisabeth Andreassen, Felix Herngren på Katrin Sundberg och Nour El Refai på Peg Parnevik.

Ledtrådar om Fågelskrämman i avsnitt 3

I tredje avsnittet av Masked singer sjöng Fågelskrämman låten Bananas av Malou Prytz. Här är resten av ledtrådarna från programmet.

 • ”Egentligen gillar jag fåglar och där jag växte upp hade vi både ankor och gäss i trädgården. Det var ett förfärligt galande inomhus också. I skolan hade vi utedass och fick äta lunchen i bänkarna. Jag var i särklass och lyssnade nästan aldrig på vad läraren sa.”

 • ”Jag drömde om att få spela blockflöjt i skolan, men vi hade inte råd. Så jag spelade mest allan. Eller åtminstone ganska nära.”

 • ”Jag har alltid varit kvick som en vessla, men det åren lärde jag mig att det också är viktigt att pausa. När man är vass och snabb behöver man inte vara rädd för några vargar, så klart. Men det kittlar lite i magen nu när jag ska sjunga en truddilutt och jag hoppas min sång är utan fallgropar, annars är allt helt bananas.”

 • I avsnittet tre påståenden där två stämmer och där ett är falskt lästes följande avsnitt upp: ”Manusförfattaren för Friends bjöd ut mig och ville semestra med mig på Island, jag tackade nej.” ”Jag har vunnit fem guld i min gren.” ”Jag har haft en fling med David Hellenius.

 • Övriga ledtrådar som visades upp i programmet var årtalet 1945 och danska flaggan.

 • I panelen gissar Nour El Refai på Nanne Grönwall, Måns Zelmerlöw på Eva Rydberg, Pernilla Wahlgren på Britt Ekland eller Malin Åkerman och Felix Herngren på Gudrun Schyman.

Ledtrådar om Fågelskrämman i avsnitt 5

I det femte avsnittet av Masked Singer sjöng Fågelskrämman låten Ease on down the road från musikalen The Wiz.

Fågelskrämmans egna ord:

 • ”Det är något visst med att få umgås över gränserna, jag rör mig ganska lätt i både slott och koja, och hittar alltid en utväg ur båda. Det är rena rama cirkusen varje gång jag flyttar, och visst kan man bli lite ding dong av att flytta så mycket, men jag är riktigt bra på det. Hela 15 gånger har min post blivit eftersänd.”

 • ”På varje ny plats fyller jag på mina matförråd och kanske byter ut en och annan kroppsdel.”

 • ”Men när jag är hemma åker clownmasken av, visst värnar jag om mitt privatliv men det är också något visst med att vara två.”

 • ”Mitt mål nu är att ta det lite lugnare längst vägen och jobba mindre, det är verkligen på tiden.”

Övriga ledtrådar:

 • Person som tuppat av

 • Leveransadress: Kina

 • En fårmask

Per Andersson spionerar på Fågelskrämman:

 • Fågelskrämman befinner sig på loppis

 • Konversation mellan Per Andersson och Fågelskrämman:”Hur kan jag hjälpa fågelskrämman idag?””Det borde väl du veta, jag är på desperat jakt efter en tomte. Jag vill ge lite kärlek till fina Pernilla...””Men tomtar är helt ute nu! Just nu är det den här som alla vill ha i sin trädgård. Senaste trenden, man lockar upp ogräset med musik. Kanske något du kan köpa till din vän Pernilla?””Nej nej, det där är inte tillräckligt högtidligt för Pernilla, det här är inte rätt lokal för vad jag söker. Tack och adjö”

Panelens gissningar:

Gästdomare Per Andersson – ”Du sa att du ljuger så bra, då tanker jag på Linda Bengtzing. Hon är mångsysslare, har mycket energi”

Pernilla Wahlgren – ”Någon som bor lika bra tjusigt som enkelt, som har flyttat väldigt mycket. Någon som gjort det senaste åren är Hannah Graaf”

Måns Zelmerlöw – ”Jag är inne på en annan skåning, som kommer från Kristianstad men har flyttat runt lite som också kanske är i slutet av sin karriär – kan det vara Ann-Louise Hanson?”

Annons

Nour El Refai – ”Det förvirrar mig att du är så himla pigg, du skulle också kunna vara 20+ och så skulle du kunna vara 50. En stark ledtråd är att det är en väldigt rolig person det här. Tänker på en komiker som varit med i Kvarteret skatan – Rakel Molin”

Felix Herngren – ”Ljuger så bra och fick pris för det... då tänker inte jag på låten utan någon som varit med i På minuten… Spela allan var det ju en referens, då spelar man mot Allan Svensson. Och då heter man kanske Suzanne Reuter”

Vem är Fågelskrämman i Masked singer?

I säsongens femte avsnitt hamnade Fågelskrämman i en duell mot T-Rex och Forskaren och förlorade. Det var då Fågelskrämmans tur att ta av sig masken i Masked singer. Under masken fanns skådespelaren Suzanne Reuter.

Skådespelaren Suzanne Reuter gömde sig under masken Fågelskrämman i Masked Singer.
Skådespelaren Suzanne Reuter gömde sig under masken Fågelskrämman i Masked Singer.

Det betydde ledtrådarna om Fågelskrämman:

 • Allt från ledarskap till galenskap var en koppling till att Suzanne spelat Abbedissan i En värsting till syster och Jacqueline i La cage aux folles

 • Att hon skulle köpa en tomte till Pernilla var en referens till julkalendern Panik i tomteverkstaden som de båda medverkade i

 • 1945 och danska flaggan? 1945 är fredsdagen då första avsnittet av tv-serien Vår tid är nu utspelar sig och danska flaggan handlar om Drottningoffret som är skriven av en dansk författare

 • Även biktbåset var en referens till hennes roll i En värsting till syster

 • Vi såg citatet Carpe Diem = fånga dagen. Ett annat sätt att säga ”vår tid är nu”

 • Vi såg Fågelskrämman fiska upp guldmaskar vilket var en referens till att hon vunnit just guldmasken

 • ”Vad är det för guld du har vunnit? Guldmaskar och en guldbagge”

 • Fågelskrämman handlade i matbutik där varorna var på extrapris, Suzanne spelar Stina i Icas reklamfilmer

 • Kolossen på Rhodos? ”Det är väl Yrrol då”

 • Skyll inte på mig om ni inte kan sova om natten sa Fågelskrämman. Suzanne var med i Magnus och Brasses föreställning Skyll inte på mig

 • Fågelskrämman sa att hon var kvick som en vessla, Suzanne spelade fru Vessla i Ture Sventon

 • Fårmasken? ”Ulla Skoog, får.. ull.. Ulla”

 • ”Gröna fingrar – jag odlar mycket”

Texten uppdateras efter varje avsnitt av Masked singer.

Annons