Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Här är Fjärilsfen i Masked singer – och alla ledtrådarna

19 apr, 2023 
AvJosefin Westin
Fotograftv4
Vem är Fjärilsfen i masked singer?
Varje vecka får tv-tittarna bekanta sig med deltagarna i Masked singer. Vem är Fjärilsfen? Här är alla ledtrådarna men också gissningarna.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Fjärilsfen ger kluriga ledtrådar om vem hon är och anspelar mycket på fjärilar och dess stadier. Vem är Fjärilsfen i Masked singer? Kan du gissa? Hon var med i andra och fjärde avsnittet av programmet och var den fjärde som fick ta av sig masken. Här har du alla ledtrådarna och även panelens gissningar. Längre ner kan du läsa svaret på vem som är Fjärilsfen.

Alla ledtrådarna om Fjärilsfen

Masked singer Fjärilsfen ledtrådar

I varje avsnitt i samband med deltagarnas uppträdanden visas både videoklipp men också intervjuer med deltagarna packade med ledtrådar. Även låtvalet ska avspegla personen bakom Fjärilsfen. Här är ledtrådarna per avsnitt om Fjärilsfen.

Annons

Ledtrådar om Fjärilsfen i avsnitt 2

Fjärilsfen gjorde sin debut i Masked singer i avsnitt två med buller och bång. Hon sjöng låten ”Sweet but psycho” av Ava Max. Här är resten av ledtrådarna från Masked Singer.

 • ”Tingeling på er alla, det är jag som är Fjärilsfen. Fjärilar har ju många stadier och det har jag också haft. Mitt liv började som ett ägg men namnet på min hemstad antyder något helt annat.”

 • ”Min andra fas som larv såg inte mycket ut för världen, men jag försökte i det tysta utveckla min förmåga. När jag larvade mig som mest kändes det som att jag var en katt bland hermelinerna.”

 • ”När jag var en puppa hängde jag mest i en tråd längst väggen. Jag flyttade bara till en annan kust, där lärde jag mig allt om handelsresor och armstyrka. Sakta men säkert började mina stålvingar veckla ut sig. Kuststaden började kännas som en grej så en dag kom jag ut ur mitt skal och blev en vacker fjäril och var inte längre rädd för att synas och höras i finare salar.”

 • ”Ägg, larv, puppa, var en sorglig tid. Nu får jag äntligen vara mig själv. Och jag är inte alltid lika söt som jag ser ut.”

 • I programmet kommer även andra ledtrådar upp som handlar om Fjärilsfen: skärgården, en bild på Håkan Hellström, pengar, en bild på prins Carl Philip.

 • På scen rullar även ett bord ut på scen uppdukat med te och frusen prinsesstårta. Fjärilsfen berättar: ”Jag vill hålla hov för mera lek, jag har utvecklat det till ett superviktigt heltidsprojekt. Hela familjen är involverad på ett eller annat sätt. Förhoppningsvis inspirerar det den nya generationen och bidrar med pepp.” I en av tekopparna ligger dessutom en machettknapp.

 • Ledtrådarna var även denna gång kluriga och panelen fick trots det gissa på vem Fjärilsfen är. I panelen gissade Måns Zelmerlöw på Ebba von Sydow, Felix Herngren på Mariette, Pernilla Wahlgren på Agneta Sjödin och Nour El Refai på Kishti Tomita.

Ledtrådar om Fjärilsfen i avsnitt 4

Fjärilsfen sjöng låten ”X” av Miss Li i avsnitt fyra. Här är resten av ledtrådarna från programmet.

 • ”Jag har nu hittat min plats här på jorden, men trots det siktar jag ständigt mot stjärnorna. Mina underverk blir fler och fler ju äldre jag blir. Det är svårt att veta vart gränsen går, men jag tar mig gärna över atlanten.”

 • ”Ju mer praktfull jag blev, desto fler drogs till mig. Det kan väl inte jag hjälpa, att så många bländades av mitt glitter, men även av mina mörka sidor.”

 • ”Trots att jag fått mycket kärlek i mitt liv så är jag fortfarande jungfru. Friare har väl kommit och gått, och ett och annat hjärta har väl gått sönder. Men jag känner inte någon ånger, för det blev ju sånger.”

 • Här är övriga ledtrådar om Fjärilsfen: en regnbåge, Josefin Crafoord, reality-program och frihetsgudinnan.

 • I avsnittet tre påståenden, där två stämmer och ett är falskt sa Fjärilsfen: ”Max Martin och jag har ätit lunch ihop i Mancheter.” ”Jag har varit på Noblefesten.” ”Jag har lyxkryssat med Aje Philipson.”

 • Panelen gissade som vanligt hejvilt. Måns Zelmerlöw gissade på Julia Dufvenius, Pernilla Wahlgren på Bathina Philipson, Felix Herngren på Regina Lund och Nour El Refai på Prinsessan Sofia.

Vem är Fjärilsfen i Masked singer?

I säsongens fjärde avsnitt hamnade Fjärilsfen i en duell och förlorade. Det var då Fjärilsfens tur att ta av sig masken i Masked singer. Under masken fanns författaren och entreprenören Camilla Läckberg.

Det betydde ledtrådarna om Fjärilsfen

 • Vi kunde skymta fjäll och hav i videoklipp. Camilla kommer från Fjällbacka och fick sitt stora genombrott med fjällbackaserien.

 • Fjärilsfen bjöd på frusen prinsesstårta. En referens till Camillas bok Isprinsessan.

 • Projektet som inspirerar nya generationer och involverar hela familjen är böckerna om Super-Charlie som är baserade på Camillas familj.

 • ”Jag har svenska akademiens ordspråk tatuerat i nacken”.

 • Har hon lunchat med Max Martin? ”Ja, det har jag faktiskt”.

 • Fjärilsfen satt fast i ett nät av guld, hade vingar av stål och sa att kuststaden började kännas som en bur. Camilla har skrivit Vingar av silver och En bur av guld.

 • Varför dök Prins Carl Philip upp? En del av intäkterna från Super-Charlie och spökfällan går till Project Playground där prinsen är hedersledamot.

 • Fjärilsfen sa att ägg, larv och puppa är en sorglig trio. Camilla spelade ju sig själv i filmen Triangle of sadness.

 • Fjärilsfen sjöng låten X och sa att en del friare har väl kommit och gått, Camilla har varit gift flera gånger.

Annons