Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är Karamellen i Masked singer – och alla ledtrådarna

20 apr, 2023 
AvJosefin Westin
Fotograftt/ tv4
Karamellen Masked singer ledtrådar
Varje vecka får tv-tittarna bekanta sig med deltagarna i Masked singer.
Vem är Karamellen? Här är alla ledtrådarna men också gissningarna.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Karamellen har gjort succé i Masked singer 2023 men likt andra år står de allra flesta frågande till vem det verkligen är som gömmer sig bakom masken. Karamellen har en kroppstrumpa som en polkagris och huvudet gömmer sig under ett stort runt klothuvud med putmun och hjärtformade solglasögon.

Vem är Karamellen? Under programmets gång har det lämnats en hel del ledtrådar. De som känner henne väl kanske kan gissa? Här är alla ledtrådarna och även panelens gissningar.

Vem är Karamellen i Masked singer? Alla ledtrådarna

Masked singer karamellen
Karamellen i Masked singer är mystisk men har släppt många ledtrådar om vem hon är. Kan du gissa?

I varje avsnitt i samband med deltagarnas uppträdanden visas både videoklipp men också intervjuer med deltagarna. Här är ledtrådarna per avsnitt om Karamellen.

Annons

Ledtrådar om Karamellen i avsnitt 1

I avsnitt ett sjön Karamellen Beyoncés låt ”Love on top”. Här är resten av ledtrådarna från det programmet.

 • ”Många likes, många priser.”

 • ”Det är jag som är Karamellen. Även om jag är väldigt söt så knastrar och sprakar jag om mig när man biter ihop. Det kan ställa till besvär, men hoppas ni älskar mig ändå.
 • ”Mitt motto är vinna eller försvinna. Ibland blir mina vänner lite förvånade över mitt tempo. Men de borde veta bättre. Det är så här jag är. Ibland blir jag lite putt. Då hjälper inte ens en hel hink med karameller. Men tack och lov har jag ett järngäng som kan få mig på banan igen.”
 • ”Jag kommer inte alltid först. Och nästan aldrig sist. Det går inte alltid att vinna allas gunst när det är så mycket konkurrens. Men som karamell blir jag bara godare och godare för varje gång det är lördag, eller numera fredagsgodis. Nu ska du få kärlek från en riktigt tuff Timotej-tjej.”
 • Ett skolskåp rullar ut på scenen efter Karamellens framträdande och i det finns det medaljer och pokaler, ett slutbetyg med A i idrott och F i musik och en fotboll med autografer på. På frågan om autograferna kommer från någon hon känner svarar hon ”Det är Gleen och Antonio Hyséns, vi är alla vana vid att ha många bollar i luften.” David Hellenius frågar även om alla priserna och undrar om de handlar om idrottsprestationer och Karamellen svarar: ”Det krävs flera för att ta en seger.”
 • I panelen gissade Måns Zelmerlöw på Klara Hammarström, Pernilla Wahlgren på Daniela Rathana, Nour El Refai på Shima Niavarani och Felix Herngren på LaGaylia Frazier.

Ledtrådar om Karamellen i avsnitt 3

I avsnitt tre var Karamellen tillbaka igen i Masked Singer och sjöng då Christina Aguileras låt ”Show med how you burlesque”.

 • ”I mitt gamla hem skulle man helst ha både ett starkt hjärta och stora muskler. Jag har flera liknelser med Pippi Långstrump, jag är autodidakt, fintade bort läxorna och min skolgång var lite kort. Men det gick bra ändå. Det har faktiskt gått som en dans.”
 • ”I min karriär har jag tagit mig från a till b och haft toppmöten både i USA och Milano. Min förhoppning är att segra, lika bra i det enda som i det andra. Jag satsar alltid hundra procent och rusar mot målet.”

 • ”Jag älskar att vara bakom en mask och visa en ny sida. Går det åt skogen är det bara att bryta ihop, göra slut på plågan och försöka igen. Det är en utmaning att vara en godisgris, när man har så mycket gott framför sig vill man både äta upp kakan och ha den kvar.”

 • I tredje avsnittet lanserades programpunkten där tre påståenden lästes upp om Karamellen där två stämmer och ett är falskt. ”Hemma hos mig finns objekt som symboliserar Old trafford.” ”Jag äger flera fastigheter, bland annat i USA.” ”Jag fick en inbjudan till Golden Globe, men tackade nej.”
 • I panelen gissade Nour El Refai på Annika Herlitz, Pernilla Wahlgren på Carin da Silva, Felix Herngren på Evin Ahmad, Måns Zellmerlöw på Lisa Ajax.

Ledtrådar om Karamellen i avsnitt 5

I det femte avsnittet av Masked Singer sjöng Karamellen låten Good as hell med Lizzo.

Karamellens egna ord:

 • ”Kärlekstrubbel och ett brustet hjärta har vi väl alla haft någon gång, men jag har klarat mig från hårda smällar hittills. Man är ju ingen smällkaramell.”

 • ”Sportintresset fanns alltid där, men sen började jakten på den rätta. De blåe kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.”

 • ”Min resa fick ingen rivstart, jag fick använda mina verktyg och en bra kontakt för att gå från att vara underkänd till igenkänd. Jag vill inte vara en nobody och att ligga nära mållinjen har sitt pris och det har gjort ont – inte bara hos mig. Som jag brukar säga: uppåt, framåt. Nu har jag legat på toppen och mitt privatliv ligger verkligen inte på is.”

Övriga ledtrådar:

 • Snickrar en fågelholk

Per Andersson spionerar:

 • Karamellen hoppar in i en taxi

 • Konversation mellan Per Andersson och Karamellen:”Kan du köra mig till Arlanda?””Ska du till Snaskersund? Skoja. Vad jobbar du med då?””Ibland lirar jag i LA och ibland lirar jag med kungligheter””Jag blir impad! Nu känner jag att jag får lite av en candy crush. Det är inte så att du vill gå på dejt?””Nej det är lugnt, jag hoppar här”

Panelens gissningar:

Nour El Refai – ”Du har en kärlek till de blåe, vilket är Malmö FF givetvis. Jag kastar ut bara att det skulle vara Helena Seger, Zlatans fru”

Felix Herngren – ”Jag är också inne på sportspåret, att det är någon som är tillsammans med en riktigt fet sportperson. Det finns ju en fotbollsperson som heter duga som har en fru som kan sjunga som helvete också – det är ju Victoria Beckham”

Pernilla Wahlgren – ”Det var ju det här med att kärleken inte låg på is, hon måste vara tillsammans med en hockeyspelare tänkte jag. Jag gissar på före detta Emma Andersson, Emma Zetterberg som är tillsammans med Henrik Zetterberg”

Annons

Måns Zelmerlöw – ”Jag stör mig lite på ”tagit en seger med inte själv”, sen var det tre stolar här på frisörsalongen (på scenen). Någon som tagit en seger men inte själv är ju

Blossom Tainton från Afrodite – men det kan också vara Jessica Folcker”

Gästdomare Per Andersson – ”Det är Charlotte Perrelli! För det rimmar på karamelli”

Ledtrådar om Karamellen i avsnitt 7

I det sjunde avsnittet av Masked Singer sjöng Karamellen låten New Rules med Dua Lipa.

Karamellen träffar en hemlig vän där konversationen lyder som följande:

”Jag är verkligen imponerad av dig Karamellen för vad du presterar på scenen. När jag först såg dig så visade du helt andra talanger”

”Ja, den tiden kommer jag aldrig att glömma. Det var tuffa utmaningar i fjärran land, det syntes på mig efteråt vad jag hade vart med om”

”Titta här och se vad mycket vi har gemensamt. Vi har ju båda fått mycket kärlek på andra sidan Atlanten. Och det har ryktats en hel del om att du kommer att få din egna tv-show, precis som jag fick”

Annons

”Vi får se, både du och jag har erfarenhet av att leva vårt liv framför kameran. Och det är inte alltid så glamouröst. Ibland får man en del skit. Du är verkligen boss, det känns som att ingenting kan hindra dig. Stämmer det att du har samarbetat med en kontroversiell idol?”

”Ja det är sant, men jag blev ju aldrig tillfrågad, ingen halleluja-upplevelse”

Frågor till Gunilla:

Hemliga kompisen visar sig vara Gunilla Persson.

”Var lärde du känna Karamellen? Var det i Sverige?””Nej, det var inte i Sverige, det var utomlands och det var en riktigt härlig känd stjärna med”

”Vad har du har gemensamt med Karamellen?””Jag hade kunnat haft en liknande karriär, men det finns ju bara en Gunilla, The Gunilla”

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw – ”Någon som skulle kunna ha varit rätt mycket i LA, som sjunger svinbra men nu skriver mest, är Linda Sundblad”

Felix Herngren – ”USA-kopplingar tänker jag på. Då finns det bara en person som det kan vara – LaGaylia Frazier”

Annons

Pernilla Wahlgren – ”Jag tänker också Hollywood och någon som jobbar ihop med Gunilla, Isabel Adrian”

Nour El Refai – ”En yngre person som jobbat väldigt mycket utomlands, med fantastisk sångröst som absolut träffat stora rockstjärnor. Det kan vara Mimmi Sandén, Mollys lillasyster”

Ledtrådar om Karamellen i avsnitt 8

I det åttonde avsnittet av Masked Singer sjöng Karamellen duett tillsammans med artisten Linda Bengtzing. De sjöng Katy Perrys låt Hot n cold tillsammans.

Karamellens egna ord:

 • ”Jag kanske ser ut som en hård karamell, men innan en viktig match knastrar det inombords. Tävlingsrutin har jag, både på hemmaplan och utan för Sveriges gränser.”

 • ”När det gäller panelens gissningar så har de varit sött, salt och lite surt. Jag har blivit uppmärksammad av miljontals och vet vad som krävs för att hålla sig kvar på toppen.”

Övriga ledtrådar:

 • Angela Merkel

Gåva:

 • Till Pernilla Wahlgren ger Karamellen en tavla där det står ”Din värld är min värld”

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren – ”Den här tjejen har haft en podd med min dotter Bianca, hon har tränat mycket i din ungdom. Jag tänker på Alice Stenlöf!”

Felix Herngren – ”Jag tänker att det är snö som knastrar under skidorna – kan det vara Frida Hansdotter? Eller Pernilla Wiberg?”

Nour El Refai – ”Vi såg ju Angela Merkel, tänker att hon skulle kunna ha intervjuat henne – jag tänker på Tilde de Paula Eby”

Annons

Måns Zelmerlöw – ”Har nämnt de blå, MFF, du har nämnt toppmöten i USA och Milano – kan det vara Caroline Segers sambo Olivia Schough?”

Ledtrådar om Karamellen i finalen

I finalen av Masked Singer sjöng Karamellen låten Everytime we touch av Cascada.

Karamellens egna ord:

 • ”Mitt mål med den här resan har varit att krossa förutfattade meningar om mig och visa en sida som inte många har sett. Tack vare Karamellen har jag vågat gå utanför min comfort zone. Jag har blivit modigare som person, och att ha blivit jämförd med några av Sveriges bästa röster har varit en ära.”

 • ”Jag är känd för att vara en riktig vinnarskalle och de som jag tävlat mot mest skulle nog kalla mig för en dålig förlorare. Jag har gjort mitt bästa för att förvirra panelen. Ikväll åker masken av och jag hoppas de blir chockade, oavsett kommer jag lämna tävlingen mer självsäker.”

 • ”Min resa här har lärt mig att inte låta fördomar och rädslor hålla mig tillbaka, tidigare har man hört talas om min största erövring på andra sidan atlanten. Nu är målet att bli omtalad världen över. Men föst tänkte jag bli historisk som den första tjejen att vinna Masked Singer-pokalen.”

Felix Herngren letar efter ledtrådar i Karamellens rum och hittar:

 • En bild på Pär Lernström

 • Kinapuffar

 • Smyckeskrin

 • En laptop med en bild ihop med Sarah Dawn Finer

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw – ”Jag tror det var en fuling förra veckan. Jag tror det var den här personen i dräkt som sen gick upp som gästartist – jag tror att du är Klara Hammarström!”

Pernilla Wahlgren – ”Mycket över atlanten, USA, kanske kan vara en filmskådespelare som gjort mycket i grupp och inte stått så mycket själv. Kan det vara Malin Åkerman? Sen tänker jag Peg Parnevik, hon har också varit mycket där över i USA...”

Nour El Refai – ”Tror det är en ung artist, men är en jättestor RNB-stjärna. Då tänker jag särskilt på en som vunnit väldig många priser – Mona Masrour!”

Felix Herngren – ”Det här är sportben! Ben som tränat tusentals gånger, måste vara en alpintjej det här – kan vara Pernilla Wiberg, Sara Hector eller Anja Pärson”

Vem är Karamellen i Masked singer?

Den som vinner Masked Singer Sverige 2023 är Karamellen – som visar sig vara Klara Hammarström!

Artisten Klara Hammarström gömde sig under masken Karamellen i Masked Singer.

Det betydde ledtrådarna om Karamellen:

 • Karamellen har använt ord som rivning, styra och hinder samt varit utklädd till Pippi Långstrump – ledtrådar som hintade om Klaras ridintresse.

 • Siffran 11 stod på skolskåpet på grund av att det är 11 syskon i familjen Hammarström.

 • Varför sparkade Karamellen sönder ett hjärta? Klara har gjort en låt som heter Beat of broken hearts.

 • Varför Kinapuffar? Hon gjorde officiella låten till OS i Peking.

 • Karamellen har pratat om att använda verktyg, snickrat med en hammare och visat en bild på Chris Hemsworth i filmen Hammer of gods. Samtliga ledtrådar är kopplade till Klaras efternamn Hammarström.

 • ”Min kille spelar i NHL och bor i USA, så jag åker dit en gång i månaden minst”

 • Toppmöten i Milano och USA handlar om att Klara varit där för att spela in musik med olika musikproducenter.

 • Att Pernilla fick en tavla med orden ”Din värld är min värld” handlar om att Klaras familj också har en realityserie.

 • Jag vill inte vara en nobody – Klara har gjort en låt som heter just Nobody.

Texten uppdateras efter varje avsnitt av Masked singer.

Annons