Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är Vikingen i Masked singer – och alla ledtrådarna

20 apr, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTV4
Vem är vikingen i masked singer?
Varje vecka får tv-tittarna bekanta sig med deltagarna i Masked singer. Vem är Vikingen? Här är alla ledtrådarna men också gissningarna.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

I Masked singer är det olika deltagare som ställs mot varandra i varje program och bara ett urval av dem. Vikingen gjorde debut i programmet först i andra avsnittet. Kan du gissa vem det är?

Här är alla ledtrådarna och panelens gissningar.

Vem är Vikingen i Masked singer? Alla ledtrådarna

Masked singer vikingen ledtrådar
Vikingen i Masked singer håller sig kvar i tävlingen.

I varje avsnitt i samband med deltagarnas uppträdanden visas både videoklipp men också intervjuer med deltagarna. Här är ledtrådarna per avsnitt om Vikingen.

Ledtrådar om Vikingen i avsnitt 2

Vikingen framförde i andra avsnittet av Masked singer låten Enemy av Imagine Dragons. Här är resten av ledtrådarna från det programmet.

Annons
 • ”Det är jag som är Vikingen, men det ni hör är inte det ni ser eller den jag är. Jag är inte en klassisk viking eftersom att jag försöker ta hand om mitt yttre. Jag klipper mig ofta, det finaste som finns är kort brunt hår och lite skäggstubb.”

 • ”Vi vikingar är riktiga sjörövare och föredrar att färdas på havet. Vi är mästare på att bygga snabba skepp med tålig ek och våra svärd är smidda av järn.”

 • ”Min största erövring ligger i framtiden. Mitt uppdrag är att få det att låta eller själv spela med. Som ni förstår är jag ingen vanlig svensson, men mitt namn ligger rätt nära. Är jag en hjälte, en vän eller en fiende? Nu ska jag i alla fall sjunga en sång om just fiender för er, mina kära vänner.”

 • I programmet visades även fysiska föremål upp som ledtrådar över vem som gömmer sig under Vikingens dräkt: tv-spel, sax, 2016 poäng och en runsten där det stod ”Gå över än efter vatten, festliga äventyr till havs går 100 procent i linje med vem jag är som viking.”

 • I panelen gissade Felix Herngren på Pewdiepie, Pernilla Wahlgren på Mariette, Therese Johaug, Måns Zelmerlöw på Therese Johaug och Nour El Refai på Nilla Fischer.

Ledtrådar om Vikingen i avsnitt 4

Vikingen sjöng låten ”If I was your man” av Bruno Mars. Här är alla de andra ledtrådarna.

 • ”Jag älskar vinterkyla, när det är rimfrost på rutorna och jag kan kura ner mig i soffan med en kopp te och titta på Vem tror du att du är på tv. Och vem tror ni att jag är?”

 • ”Som barn älskade jag att leka med Barbiedockor och när jag blev större fick jag fortsätta med det. Drottning Atena såg till att det inte blev gratis.”

 • ”Det hörs inte just nu, men en tradition vi vikingar har är att vi är högljudda. Och det är bara att hoppas på att det nytillkomna blodet kan bredda vår repetoar.”

 • ”När jag väl träffade rätt var det ingen tvekan, men att hålla på snacka om kärlek och relationer hela tiden gör mig utmattad. Det är roligare att sjunga om dem.”

 • Här är övriga ledtrådar: Felix Herngren i en tv-ruta, en bebis.

 • I avsnittet tre påståenden där två stämmer och ett är falskt lästes följande upp: ”Jag har varit med i samma film som Kirsten Dunst.” ”Ett av mina gig hade en budget på cirka 265 miljoner.” ”Jag är mest känd för att rida drake.”

 • I panelen gissade Nour El Refai på Maxida Märak, Felix Herngren på Lena PH, Måns Zelmerlöw på Frida Hansdotter och Pernilla Wahlgren på Mariette.

Ledtrådar om Vikingen i avsnitt 6

I sjätte avsnittet av Masked Singer sjöng Vikingens låten Mirrors med Justin Timberlake.

Vikingens egna ord:

 • ”Ingen rast ingen ro, jag skulle behöva sova väldigt länge, byta till bättre skor och skaffa mig längre vänner. Och varken jag eller ni ska tro på allt vi hör.”

 • ”Vart jag bor är en tolkningsfråga, men det ena är bara en vanlig bostad. Och det andra liknar en tjurig spansk kung och mittemellan ligger en sjö.”

 • ”En dag kom en helgjuten viking och hälsade på, han fick komma in. Men det ångrade jag bittert. Han bet ifrån och lämnade mig nästan på bar backe.”

 • ”Det är inte så länge sedan som jag valde att bli mer offentlig för er tittare, tidigare verkade ag mest under täckmantel, men just på den här scenen är jag närmare än ni kanske tror. Spegel spegel på väggen där, säg mig vem som vackrast i landet är. Ja, ibland är det rätt, och ibland gå allt i tusen bitar.”

Övriga ledtrådar:

 • Fjällstuga

 • Surkål

Josephine Bornebusch spionerar:

 • Vikingen bor på hotell
 • Konversation mellan Vikingen och Josefine:”Roomservice!””Kom in, kom in””Här kommer jag med lite mat””Det här är det finaste vi vet i familjen””Hoppas det smakar!””Kan jag beställa kärleksmums till efterrätt också? Hjärtformade tack, och te!”

 • I badrummet sitter Yohio som Sjöjungfrun i badkaret och frågar:”Vem var det som knackade på dörren?””Roomservice! Vill du ha lite Janssons frestelse eller brysselkål?”

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren – ”Det finns en tjej som jag tänker på, hon har jobbat som fotomodell, hon har även jobbat som skådespelare. Det var någon tidig ledtråd om att hon gillade kortklippta killar med skägg – kan det vara Izabella Scorupco?”

Felix Herngren – ”Det här är en person som är tillsammans med en person som har ett vikinganamn, Runar. Det är alltså Carola som står här!”

Gästdomare Josefine Bornebusch – ”Det här kanske är en författare som bor i vikingarnas huvudstad, Visby. Kan det här vara hon som skrivit Maria Wern, Anna Jansson?”

Måns Zelmerlöw – ”Det har varit mycket snack om att färdas över havet, då är jag tillbaka på det här med Över atlanten. Då tittar jag på vem som varit med där – det är Julia Dufvenius”

Annons

Nour El Refai – ”Jag tänker på att du älskar norr och vinter, jag tänker på en person som har ett ställe upp mot Östersund som även har spelat in ett tv-program därifrån – jag tänker att det skulle kunna vara Tina Nordström”

Ledtrådar om Vikingen i avsnitt 7

I det sjunde avsnittet av Masked Singer sjöng Vikingen låten Lips are movin med Meghan Trainor.

Vikingen träffar en hemlig vän och konversationen mellan dem lyder som följande:

”Jag måste verkligen beundra dig Vikingen, att du får ihop alla dina roller. Jag om någon vet hur svårt det kan vara”

”Ja det är tur att man är rustad, jag känner mig faktiskt som en riktig viking”

”För min del kan det vara en utmaning att bara hålla reda på alla familjemedlemmar. Jag har en relation som är lycklig, men på senare tid har det känts som att det är en väldig distans mellan oss”

”Jag vet att vi bokstavligen har en hel del gemensamt. Tur att jag och min partner ses en hel del på jobbet. Det är verkligen en bonus”

Annons

”Jag är så imponerad av din karriär, du visar ständigt nya sidor.”

”Men du då? Som började med en krasch och sedan skapade en stor succé”

”Du, jag fick en idé. Ska inte du komma och hälsa på? Jag kan ordna jobb till dig här där jag bor och då menar jag inte din egen bar”

”Det låter kul, jag har varit på en strålande plats förut”

Frågor till Clara:

Hemliga vännen visar sig vara Clara Herngren.

Felix Herngren säger: “Vikingen är någon jag träffat alltså?” ”Det är jag ganska säker på, men då har jag förmodligen inte varit med”

Panelens gissningar:

Felix Herngren – ”Många barn, bonusbarn. Någon som varit med i Bonusfamiljen. Min fru har ju kommit på den serien och skrivit på den – det är Regina Lund”

Måns Zelmerlöw – ”Pratar om alla dina roller, du är skådis. Så är det bara. Och sen det här med partner på jobbet, han kanske fotar och är lite konstnär – det kan vara Eva Röse”

Pernilla Wahlgren – ”Förra veckan tyckte jag att jag hörde en brytning – då tänkte jag att kan det vara en kille? – är det Kevin Borg som ni letat upp? Som vann Idol”

Annons

Nour El Refai – ”Jag tror att det är någon som har dubbat film ihop med Yohio – jag tror att det här är Malin Berghagen”

Ledtrådar om Vikingen i avsnitt 8

I det åttonde avsnittet av Masked Singer sjöng Vikingen en duett tillsammans med artisten Klara Hammarström. Vikingen sjöng låten Flowers av Miley Cyrus.

Vikingens egna ord:

 • ”Att jag har tagit mig så här långt i tävlingen gör att jag känner mig som en hjälte. Panelens gissningar har verkligen roat mig, men det är konstigt att inte Felix nämnt mitt namn igen.”

 • ”Jag är inte klippt och skuren för det här sammanhanget, även om vi har några sångfåglar i klanen. Jag hoppas att min medverkan inte gör så att det skär sig mellan mig och familjen. Mammas pojkar har fått stå ut med en hel del.”¨

 • ”I värsta fall får jag dra till min ö, men jag får se allt från den ljusa sidan.”

Övriga ledtrådar:

 • Solrosor

 • ”Har varit med i Solsidan!”

Gåva:

 • Ger en trimmer och en sax till Måns, på en lapp står det ”Du behöver klippa dig! /Din gulletuss”

Panelens gissningar:

Felix Herngren – ”Den här kvinnan har varit med i solsidan – Lia Boysen!”

Pernilla Wahlgren – ”Solroser, många referenser till Felix, hans fru Clara var med – någon som sjunger väldigt bra från Solsidan är Mia Skäringer!”

Måns Zelmerlöw – ”Tänker tillbaka till skidåkning, någon som åker snowboard, och som sjunger väldigt bra – men det är väl Lisa Miskovsky?”

Nour El Refai – ”Mycket Felix-referenser och att det är så att du sagt namnet innan men kanske inte till den här masken – kan vara Regina Lund”

Vem är Vikingen i Masked singer?

I det åttonde avsnittet av Masked Singer Sverige var Vikingen en av två deltagare som tvingades ta av sig masken. Till Måns Zelmerlöws stora förvåning var det hans hustru Ciara Janson Zelmerlöw som dolde sig bakom masken.

Skådespelaren Ciara Janson Zelmerlöw gömde sig under masken Vikingen i Masked Singer.

Det betydde ledtrådarna om Vikingen:

 • ”Det ni hör är inte det ni ser eller den jag är” sa Vikingen. Måns tydde runskrift och David läste upp ledtrådar istället för att Vikingen pratade själv på scenen. Allt för att visa på att Ciara inte kan svenska.

 • Jag är ingen vanlig Svensson, men mitt namn ligger rätt nära – Ciara heter Janson i efternamn. Vi såg också julbord med Janssons frestelse som ledtråd.

 • Jag älskar vinterkyla hintar om Måns album Kära vinter. Vikingen sjöng Mirrors – Måns har gjort låter Mirror. Vi kunde se priset i Melodifestivalen – som Måns vunnit.

 • Vikingen sa att det finaste som finns är kort brunt hår och lite skäggstubb = Måns. Vikingen svalde sen personen och sa ”mums”.

 • Vikingen beställde hjärtformade kärleksmums av Josephine Bornebusch. Yohio i Sjöjungfrun stod för Felix gissning på Ciara förra säsongen.

Texten uppdateras efter varje avsnitt av Masked singer.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons