Meghan och Harry klipper banden med drottning Elizabeth
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset
Slå på ljud

Meghan Markle och prins Harry har redan meddelat att de vill avstå sina kungliga plikter och vara självständiga individer.

Drottning Elizabeth mottog beskedet med skepsis. Hon lyckades övertala Harry och Meghan att gå med på en tolv månader lång prövoperiod. Under den här tiden har Harry och Meghan flyttat Kalifornien och byggt upp ett affärsimperium. De har skrivit miljonavtal med jättar som Netflix och Spotify.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

Meghan Markle och prins Harry bryter med kungafamiljen

Och nu har den slutgiltiga separationen blivit av. Det kan vi läsa i ett pressmeddelande som Buckingham Palace själva skickat ut.

”Hertigen och hertiginnan av Sussex har bekräftat för hennes majestät drottningen att de inte kommer att återvända som arbetande medlemmar av kungafamiljen. Efter att ha haft samtal med hertigen, har drottningen bekräftat i skrift att det inte är möjligt att fortsätta med ansvarsområdena och plikter som kommer med ett liv i allmänhetens tjänst. Hedersbetygelserna och beskyddarrollerna som hertigen och hertiginnan kommer därför att tas tillbaka av drottningen, och sedan delas ut till de arbetande medlemmarna av kungafamiljen”, står det i uttalandet.

Den annars så lågmälda, kontrollerade drottningen tillåter sig en känsloyttring i slutet av meddelandet.

”Alla är bedrövade på grund av beslutet, men hertigen och hertiginnan förblir djupt älskade familjemedlemmar”.

LÄS MER:

Meghan Markle och prins Harrys hyllning till Diana i gravidavslöjandet

Meghan och Harry väntar sitt andra barn – vännens ord om bilden

Bannlysta videon på drottning Elizabeth har läckt – efter alla år

Mest läst