Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Meghan Markles okända syster Samantha – har inte pratat på flera år

01 mar, 2022 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
meghan markle
Även kungligheter drabbas av familjefejder. Fråga bara Meghan Markle som inte bara haft offentliga fejder med sin far i pressen, utan även med sin halvsyster Samantha.
Annons
Prins Harry och Meghan Markel - parets kärlekshistoriaBrand logo
Prins Harry och Meghan Markel - parets kärlekshistoria

Förra sommaren fick Meghan Markle, 40, och prins Harry, 37, sitt andra barn, dottern Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. Diana efter Harrys mamma och Lilibet efter drottning Elizabeth.

I unga år kallades drottningen nämligen Lilibeth, och det verkar som att det var hennes nu framlidne make prins Philips smeknamn till henne. På hans begravning förra året lämnade drottningen ett brev på hans kista, och det var undertecknat med just Lilibeth.

Sedan tidigare har Meghan Markle och prins Harry sonen Archie som fyller tre nu i maj. Hans namn är en förkortning av Arthur, ett traditionellt namn som tidigare förekommit i den brittiska kungafamiljen.

Meghan Markles trassliga relation med familjen

Några som dock inte äras vad gäller barnens namn är Meghan Markles familjemedlemmar. Något som kan bero på att Meghan Markle inte har den bästa av relation till sin egen familj. Under åren har man kunnat bevittna det ena dramat efter det andra vad gäller familjen Markle. Inte minst med hennes pappa Thomas Markle, 77, som gärna gått ut offentligt och pratat om relationen sinsemellan sig själv och dottern i pressen. Något som Meghan Markle satt sig emot, i ett långt privat brev till sin pappa bad hon honom att ”sluta sprida lögner om henne till medierna”, ett brev som han visade upp för allmänheten.

Annons

Samantha Markles bok: ”Ska avslöja allt om Meghan”

Det är dock inte bara mellan far och dotter som relationen svider, med sin halvsyster Samantha Markle, 57, gnisslar det också. I höstas släppte Samantha Markle sin bok The Diary of Princess Pushy’s Sister Part 1, i vilken hon bland annat skriver om hur Meghan Markle förändrades efter det att hon blev ingift i det brittiska kungahuset. Samantha Markle gjorde i samband med boksläppet klart att detta var en bok som ”avslöjar allt om Meghan”. Sedan tidigare har hon även talat ner sin halvsyster i pressen om både det ena och det andra. Så det ligger minst sagt ont blod emellan halvsystrarna.

Meghan Markle har ingen relation till halvsystern Samantha

Våren 2021 gav Meghan Markle sin väl uppmärksammade intervju till Oprah Winfrey, där öppnade hon upp om sin halvsysters bok som vid tidpunkten ännu inte var släppt men planerad. Meghan Markle var tydlig. Hon ser inte Samantha Markle som sin syster.

Annons

– Jag tror att det är väldigt svårt att berätta allt när man inte ens känner mig, sa Meghan Markle i intervjun och fortsatte:

– Det här är en annorlunda situation om man jämför med min pappa, eller hur. När man talar om svek, så kommer ju svek från någon som du har en relation till. Jag känner mig inte speciellt trygg i att prata om människor som jag inte känner på riktigt.

Senare i intervjun berättade hon även om hur hon ”växte upp som ensambarn” och att hon ”önskar att jag haft syskon”.

Enligt en artikel från Expressen hösten 2021 så har inte Meghan eller Samantha Markle pratat med varandra sedan 2016. Samma tidpunkt som det att Meghan Markle träffade prins Harry.

meghan markles halvsyster samantha 2018 i Dublin.
Meghans halvsyster Samantha Markle har varit en av hertiginnans mest kritiska röst sedan systern började dejta prins Harry. Detta samtidigt som Meghan själv uppger att halvsystrarna aldrig varit en del av varandras liv.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Foto: TT

Annons