meghan markle

Den 31 mars är separationen avslutad. Då har prins Harry och hans maka Meghan Markle fullgjort sina sista kungliga plikter i livet – och ett nytt liv som civila väntar i Kanada.

Det innebär också att prinsparets kontor i Buckingham Palace stängs ner och att organisationen kring Harry och Meghan bantas. Totalt har 15 personer blivit uppsagda, kan man läsa i brittisk press. Bland de som försvinner från parets organisation hittar vi parets personliga sekreterare Fiona Mcilwham och deras kommunikationschef Sara Lathan.

Meghan Markle säger farväl – grät öppet

Omid Scobie är kunglig expert på tv-jätten ABC. Han har fått höra att det slutgiltiga avskedet mellan Meghan och hennes anställda ägde rum i måndags – och det var en vemodig historia.

– Tårarna som hertiginnan höll tillbaka rann bland de bekanta ansiktena. Hon omfamnade flera ur sin lojala personal som hon troligen aldrig kommer att träffa igen, och jag tycker synd om alla dedikerade anställda vars outtröttliga arbete – för att marknadsföra parets insatser, lansera stora projekt och hantera dagliga kriser som uppstått i och med lögner i tidningarna – har plötsligt fått ett så abrupt slut, säger Omid enligt Daily Express.

”Har tagit hand om henne”

Enligt Omid har arbetsgruppen blivit som en familj.

– De har tagit hand om prinsparet så mycket de har kunnat, säger Omid.

– Nu känner prinsparet stor spänning inför vad som komma skall, vilket bland annat innebär friheten att arbeta i ett tempo som passar dem, och nu slipper de regler och ondsinta agendor.

Läs mer:

Växande sprickan mellan Meghan och Kate

Vännens oro för Meghan Markle: ”Vet inte om hon kommer stå ut”