Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Melania Trumps uppgörelse – kan få 433 miljoner vid skilsmässa

17 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Många spekulerar i om Melania Trump kommer skilja sig när Donald Trump får lämna presidentposten i januari.
Och visst har presidentfrun ekonomisk motivation till en skilsmässa – hon kan komma att få upp mot 433 miljoner kronor i ett uppbrott.
– Jag kan tänka mig att utbetalningen skulle vara ganska generös, säger skilsmässoadvokaten Jacqueline Newman till Town & Country.
Annons
5 First Ladys vi minnsBrand logo
5 First Ladys vi minns

I januari stiger Donald Trump ner som president, och Joe Biden svärs in som USA:s 46:e president. Med den övergången tar också Jill Biden över rollen som Vita husets första dam – och Melania Trump kan återgå till sitt vanliga liv.

Nu spekuleras det i att hon kommer skilja sig från Donald Trump så fort han inte är president längre.

Den tidigare Vita huset-medarbetaren Omarosa Manigault Newman, som också har sktivit en bok om sin tid när paret Trump, säger att Melania Trump längtar efter att kunna skilja sig – men att risken att hamna i Trumps onåd är för stor om hon gör det innan han lämna presidentskapet.

– Melania räknar varje minut tills han lämnar Vita huset och hon kan skilja sig, har Omarosa Manigault Newman tidigare sagt till Daily Mail.

– Om Melania skulle försöka sig på den ultimata förödmjukelsen och skilja sig medan han fortfarande är president skulle han hitta ett sätt att straffa henne.

Annons

Skilsmässoadvokaten: Melania Trump får ensam vårdnad

Nu säger Jacqueline Newman, skilsmässoadvokat och delägare i byrån Berkman Bottger Newman & Rodd, att Melania Trump kommer kunna gå ifrån äktenskapet med enorma summor pengar i fickorna. Newman uppskattar att första damen skulle kunna få ut 50 miljoner dollar, ungefär 433 miljoner kronor, i en skilsmässouppgörelse.

– Jag kan tänka mig att utbetalningen skulle vara ganska generös, säger Newman till Town & Country, som Expressen har citerat.

Den summan är dock baserad på att hon skulle få ensam vårdnad om sonen Barron, 14, vilket Newman tror skulle vara aktuellt.

menar att Melania troligen kommer att ha det väl förspänt, även efter en skilsmässa.

– Det ser inte ut som att det kommer att behöva diskuteras vem som är den primära vårdnadshavaren, säger hon till Town & Country, och fortsätter:

– Min gissning är att hon skulle få ensam vårdnad, men att han skulle få rätt till umgänge närhelst han råkar befinna sig i samma stad.

Läs mer:

Annons