Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Melanie Griffith ångrade ingreppen: ”Herregud”

03 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Melanie Griffith
Hollywoodikonen Melanie Griffith blev beroende av skönhetsingrepp – utan att inse det.
Det var först när skådespelaren gick till en annan läkare som hon insåg att det hade gått för långt.
– Jag blev så sårad att jag gick till en annan doktor som började lösa upp allt skit, har Melanie Griffith sagt till Porter Magazine.
Annons
Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"Brand logo
Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"

66-åriga Melanie Griffith har en lång karriär i Hollywood bakom sig – under 80-talet gick det knappt att se en amerikansk film utan att skådespelaren hade en roll. Många förknippar henne nog med filmer som Body double, Working girl och Something wild. Dagens unga ser henne dock kanske främst som mamma till Dakota Johnson, som också blivit en erkänd och framgångsrik skådespelare.

Melanie Griffith
Melanie Griffith 2007.Foto: Picture Perfect/REX

Att verka i Hollywood från en ung ålder gör det svårt att inte bli påverkad av de snäva skönhetsideal som finns i branschen, och att åldras på vita duken kan göra att man möts av mycket hån och kommentarer, framförallt som kvinna. Många börjar därför göra skönhetsingrepp och operationer – och så även Melanie Griffith.

Annons

Melanie Griffith: Jag förstod inte hur beroende jag var

Men den kända Hollywoodstjärnan insåg inte hur beroende hon var om ingreppen förrän hon såg hur mycket folk kommenterade hennes utseende på röda mattan.

– Jag förstod inte förrän folk började säga ”Herregud, vad har hon gjort?”, har Melanie Griffith berättat för Porter magazine, vilket People har rapporterat.

Melanie Griffith
Melanie Griffith 2024.Foto: Todd Williamson/JanuaryImages/Shutterstock

Hon valde att uppsöka en annan läkare än sin vanliga för att få en andra åsikt – och det var då hon fick upp ögonen för hur ingreppen hade förändrat hennes utseende.

– Jag var så sårad att jag gick till en annan läkare och han började lösa upp all den här skiten som den andra läkaren hade sprutat in. Förhoppningsvis ser jag mer normal ut nu, sa Melanie Griffith i intervjun.

10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingreppBrand logo
10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingrepp
Annons