Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mia Parnevik om oron i hemmet: “Väldigt otäckt”

29 sep, 2022 
AvFelicia Hovryd
FotografCornelia Nordström/EXP/TT
Mia Parnevik
Mia och Jesper Parnevik säkrar upp huset i Florida inför stormen Ian. Nu öppna Mia upp om oron för hemmet.
Annons
5 saker om Mia Parnevik som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Mia Parnevik som du kanske inte visste

Mia Parnevik, 54, och Jesper Parnevik har sedan många år tillbaka bott med familjen i Jupiter, Florida i USA.

Nu öppnar Mia upp om oron för huset när stormen Ian rörde sig mot deras område.

”Väldigt otäckt”

Paret var i Los Angeles när larmet om stormen kom och valde då att flyga hem för att förbereda huset inför när stormen drar in. När paret landade åkte de till mataffären för att bunkra upp med mat och vatten.

– Då var det köer. Vi har lite brist på vatten, men det ska nog gå att lösa i dag. Man ser vädrets krafter, det är väldigt otäckt, säger Mia till Expressen.

Då orkanen närmade sig en klass 5 uppmanades över 2,5 miljoner invånare att evakuera och tusentals människor saknade el. Parnevikshuset ligger inte i den absoluta riskzonen berättar Mia, men säger att den styr in mot området där de bor. Paret har stormsäkrat huset i Florida och båten som ligger precis vid stranden då vågorna ska vara ”jättehöga”.

Annons

Under onsdagskvällen nådde till sist orkanen Floridas kust, och på natten mot torsdagen minskade orkanens styrka och klassas nu som en kategori 1-orkan.

Familjens vädjan

Familjen ringde och tyckte att de ”är dumma i huvudet” som inte åkte någon annanstans. Trots det är inte Mia och Jesper oroliga och valde att stanna kvar i Florida.

– Vi kommer nog att stanna tror jag, vi bor på stranden, så vi får se om vi blir evakuerade. Men vi har många vänner här och då får vi hoppa in i deras hus. Det ska vara stormsäkert, men man vet ju inte. Det kan ändras på en stund. Men oftast brukar de lyda prognoserna ganska bra. Vi kanske köper lite mer vatten, batterier och ljus, eller checkar in hos en kompis. Vi har inte bestämt oss, berättar Mia för tidningen.

På Mias Instagram delar hon ett klipp från huset med utsikt över havet och de mörka molnen.

”Orkanen Ian, var snäll mot oss”, skriver Mia i klippet.

Och i kommentarsfältet är det många som skriver och hoppas att paret håller sig i säkerhet när stormen drar in.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons