Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Mia Parneviks nya liv med Jesper – efter mångmiljonvinsten

09 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT
I 21 år bodde Mia och Jesper Parnevik i det enorma huset Casa Mia i Florida, med sina fyra barn.
Nu har barnen flyttat hemifrån, och huset ör sålt – och paret ställer in sig på ett helt nytt liv tillsammans.
– Det kan vara alltifrån Bahamas, till båt, till någon annanstans i världen, säger Mia Parnevik till Expressen.
Annons
5 saker om Peg Parnevik du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Peg Parnevik du kanske inte visste

Det var i våras som Mia och Jesper Parnevik till slut lyckades sälja det 1300 kvadratmeter stora huset, kallat Casa Mia, i Jupiter, Florida. Prislappen: 67 miljoner kronor.

Då hade familjen bott i det vita huset med pool och spa i 21 år, tillsammans med sina fyra barn Peg, Penny, Philippa och Phoenix. Men efter att barnen flyttat hemifrån var det dags att lämna.

Under sommaren har Mia och Jesper bott hemma i Sverige där de har lantställe – men snart återvänder de till USA.

– Det kändes lite konstigt att åka därifrån och veta att man aldrig skulle komma tillbaka till huset. Men det har nog inte slagit oss riktigt än, det blir nog mest när man kommer tillbaka dit kan jag tänka mig, säger Jesper Parnevik till Expressen.

Annons

Så ser framtiden ut för Parneviks

Nu är planen att resa runt och omfamna livet på vägarna. Från augusti till november spelar Jesper Parnevik golf på olika tävlingar, och då hade paret ändå inte bott hemma särskilt mycket.

– Jag älskar att vi har sålt det. Jeppe har ju alltid varit den som har förnyat sig och åkt till nya breddgrader inom golfen. Ett äventyr är alltid roligt. Vi har inga barn, vi har inte haft några barn hemmaboende på flera år nu, så det känns ganska skönt och kul att hitta på något nytt och inte riktigt veta vad man ska göra, säger Mia Parnevik till tidningen.

Under seniortouren som Jesper tävlar i kommer paret hälsa på hos vänner mellan tävlingarna, och när tävlandet är över för säsongen funderar de på att resa omkring i USA – något de planerade redan före coronapandemin.

Men var ska de slå sig ner efter allt resande? Det återstår att se – även om Mia Parnevik verkar vara sugen på att flytta till Bahamas.

– Vi var nära på att bjuda på några hus innan vi åkte till Sverige. Men nu känns det ganska skönt att det inte blev någonting, att vi har kvar den friheten. Vi vet inte om det blir lägenhet, hus, eller båt, säger Jesper Parnevik till Expressen.

Annons