anna mannheimer och mia skäringer
Vad kan ni om varandra? Mia Skäringer och Anna Mannheimer
2:08

Efter reklamen: Vad kan ni om varandra? Mia Skäringer och Anna Mannheimer

(2:08)

Slå på ljud

För fyra år sedan blev Solsidan-skådisen Mia Skäringer och programledaren Anna Mannheimer introducerade för varandra genom sin gemensamma vän, scen-producenten Cecilia Stenborg. Då de bägge kvinnorna brinner för feminism och jämställdhet, såddes ett frö att de skulle kunna driva dessa frågor i en gemensam form. Resultatet blev podcasten Skäringer & Mannheimer som sedan dess toppat lyssnarlistor och vunnit fina priser.

Det är därför till lyssnarnas stora chock och förvåning som podd-duon nu efter ett längre påskuppehåll, meddelar att de säger tack och adjö.

– Jag tror att vi kan gå härifrån med någon form av heder efter de fyra åren, säger Anna Mannheimer i den 187:e avsnittet som släppes på måndagen.

Mia Skäringer postar kryptiskt inlägg på Instagram

För en månad sedan gick podd-systrarna på påsklov, utan att ange ett exakt datum för uppstart. När de nu la upp ett efterlängtat nytt avsnitt med titeln ”Ha de gött. Haaaj!” fick det lyssnarna att undra, vad det är som har hänt?

På Instagram skriver Mia Skäringer på måndagen något kryptiskt att ”Vi gör bokslut (…) Kan det vara så att vi närmar oss slutet?!? Ja är vi kanske rentav på upploppet med Skäringer & Mannheimer?!? ”

Lyssnarnas starka reaktioner på avslutet

Avslutet kommer riktigt oväntat för många. Intill inlägget skriver en följare:

”Vi lyssnare har ju inte hängt med och hunnit med i er tankeprocess, utan för många av oss kommer det här som en chock och sorg, alltså på riktigt. Nu känns det nog för många lite som att nån gjort slut utan att man såg det komma öht. Känner väl lite att ni kunde ha väntat till sommaren i alla fall när coronaläget borde vara lite mer under kontroll, och så rinner det ut i sanden i samband med en sommarpaus så folk hinner bli av-vänjda”.

En annan följare skriver ”Måste säga att jag blev riktigt ledsen”. En tredje ”Så synd! Kommer sakna er på måndagskvällen! Tack för många intressanta, roliga och tankeväckande samtal”.

Också Anna Mannheimer har lagt ut ett inlägg på Instagram som handlar om det senaste poddavsnittet. Hon skriver:

”Nu poddar vi ända in i kaklet. Ha de göött. Haaaj”. Hon riktar även ett tack till Mia och teamet bakom podcasten.

Därför läggs podcasten Skäringer & Mannheimer ned

Men varför, är den stora frågan? I det nya poddavsnittet förklarar Mia Skäringer att pandemiåret har satt sina spår.

– Vi har väl känt lite nu att det här året, vi har inte fått någon påfyllning. Jag är väldigt känslig för det att när jag känner att jag måste tycka saker på beställning, om jag inte tycker någonting, då måste jag låta mig själv vara ifred lite. Därför så kom vi fram till, efter mycket processande, att vi faktiskt ska runda av här, säger Mia Skäringer, och fortsätter:

– Sedan kan man hamna i det här att man kan få lite självförakt, att man känner att vem är jag som ska sitta här och domdera och brodera och lägga ut texten och berätta om mig själv, ”håll käften med dig människa och gå ut och lev ett tag istället så att du får något nytt att berätta om”.

Utlovar ett sista önskeavsnitt

Samtidigt poängterar duon att det trots allt kommer ett avsnitt till, ett ”Best of”-avsnitt.

– Det kommer ett program till där ni som önskat grejer och frågat ”i vilket avsnitt sa ni det och det”, kan få det uppspelat, förklarar Anna Mannheimer och ber lyssnarna höra av sig med sina sista önskningar till duon.

– Vi vill tacka våra lyssnare, vår producent, vår tekniker och varandra, fortsätter hon och Mia Skäringer fyller i:

– Vi vill tacka varandra, vi är inte klara med varandra. Vi får se i vilka former, säger Mia Skäringer.

Podcasten Skäringer & Mannheimer finns där poddar finns, och på duons egna sajt.

LÄS MER:

Skäringer och Mannheimer i stor intervju: En kvinna som suttit full som Plura i tv är otänkbart

Kändisarna med sina okända föräldrar

Mia Skäringers beslut – därför gjorde hon föreställningen No more fucks to give

Mest läst