1:27

Efter reklamen: 5 skådisar som har varit gifta både på film och i verkligheten

(1:27)

I Hollywood hör långvariga äktenskap till ovanligheterna – blixtromanser, skilsmässa och otrohet är desto vanligare. Men några som går mot strömmen är Tillbaka till framtiden-skådespelaren Michael J Fox, 60, och hans fru Tracy Pollan, 61. I 33 år har de varit gifta, och relationen är starkare än någonsin.

Skådespelaren var mitt uppe i sitt breda genombrott, med både Tillbaka till framtiden och Teen wolf, när han träffade Tracy Pollan på en audition 1985. De spelade mot varandra i Family ties innan Tracy lämnade serien efter en säsong. 1987 återförenades de i filmen Bright lights, big city, och kärleken var ett faktum. Efter att ha börjat dejta dröjde det inte längre än ett år innan de var gifta.

Hedda Stiernstedt har gift sig i hemlighet med Alexis Almström

Drabbades av Parkinsons

Men den bekymmersfria tiden som nygifta varade bara några år. Innan han hunnit fylla 30 år fick Michael J Fox ett mardrömsbesked – han hade drabbats av Parkinsons sjukdom. Den obotliga neurosjukdomen bryter långsamt ner kroppen och orsakar skakningar, orörlighet och i förlängningen förlamning.

Skådespelaren, som hade blivit pappa för första gången bara två år tidigare, kämpade med beskedet om sjukdomen, och gick långsamt ner sig i alkoholen. I slutändan var det stödet och hjälpen från hustrun som gjorde att han kunde sluta missbruka alkohol och istället vända sjukdomen till något konstruktivt – idag är Michael J Fox en engagerad aktivist som driver en stiftelse för att samla in pengar till Parkinsons-forskning.

Här är David Batras dotter Elvira i dag – kampen att få barn med Anna

Efter sonen Sam, som föddes 1989, har Michael och Tracy fått tre barn till – tvillingarna Schuyler och Aquinnah, födda 1995, och dottern Esmé född 2001.

Michael J Fox och Tracy Pollard på Emmygalan.

Chris Ashford

Hemligheten bakom lyckade äktenskapet

I en intervju med People 2018 ger paret sina bästa tips för att få en relation att hålla så länge som de har gjort.

– Fria hellre än fäll varandra. Han antar att jag gör mitt bästa, säger Tracy Pollan.

– Hitta sakerna som är bäst med er och som är bäst med livet och fira dem, tycker Fox.

Att Michael J Fox är Tracy Pollans själsfrände råder det inget tvivel om, men samtidigt är de varandras motsatser.

– Hans optimistiska syn på allt är så kraftfull. Michael oroar sig inte för framtiden. Jag är precis tvärtom.

Michael och Tracy med sina tre äldsta barn.

Andrew Toth/Starpix/REX