Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Michael Nyqvists dotter Ellen har fått barn

19 jan, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografCharlotte Brunzell/TT, Instagram
I slutet på förra året blev Michael Nyqvists dotter Ellen mamma för första gången.
När hon summerade fjolåret nyligen, berättade hon om graviditeten och om nytillskottet i familjen.
”Jag fick en bebis och lyckan att få uppleva en kärlek som gör att man tappar andan”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.
Annons
Robyns privatliv genom åren – tankarna om att skaffa barnBrand logo
Robyns privatliv genom åren – tankarna om att skaffa barn

När den folkkära skådespelaren Michael Nyqvist gick bort i lungcancer år 2017 kom det som en chock för många svenskar, då familjen valt att hålla hans sjukdom privat.

Den 56-åriga skådespelaren efterlevs av hustrun Catharina Nyqvist Ehrnrooth och deras gemensamma son Arthur Nyqvist, samt dottern Ellen Nyqvist och hennes mamma Pinita Rodriguez.

I slutet på augusti tog dottern till Instagram när hon lät meddela att pappa Michael snart skulle bli morfar i himlen. Hon berättade nämligen att hon var gravid och att hon dessutom skulle bli mamma för första gången, med orden ”Ellen på smällen”.

– Det var inte planerat heller, men det är nog rätt i tid ändå. Jag är 32 och det känns bra. Det är först nu det börjar landa, det har tagit ett tag. Jag har haft så mycket jobb och det har varit så mycket annat runtomkring, så man har inte riktigt haft tid att processa riktigt. Men nu börjar det sjunka in, så här fem veckor före beräknad födsel, berättade hon för Expressen kort efter avslöjandet.

Annons

Michael Nyqvists dotter Ellen har fått barn

På fars dag i november förra året visade hon upp första bilden på nyfödda bebisen tillsammans med partnern Mikael Blomgren.

”Grattis på fars dag till en alldeles ny pappa i en alldeles ny liten familj. Lyllos mig och bebisen”, skrev hon då.

– Det har alltid känts självklart, mina föräldrar tog inte heller reda på kön. Så jag har alltid tänkt i hela mitt liv att jag inte ska ta reda på kön, har Ellen tidigare sagt till Expressen om beslutat att inte ta reda på bebisens kön inför förlossningen.

Hon poängterade dock att det kändes som en tjej, men barnets namn eller kön förblir fortfarande privat.

”Till alla nära vänner och familj: det här är nu ett ”dagbok för bebisbilder”-instagramkonto. Nej, vi har fortfarande inte landat i ett namn än – ja, jag vet att vi måste och vi ska”, lät hon meddela i ett nytt inlägg från för bara två veckor sedan.

Annons

Så har Ellen Nyqvist mått under graviditeten: ”Inte preggo glam”

Ellen Nyqvist publicerade en så kallad nyårsresumé på Instagram i samband med att hon välkomnade år 2023. Intill ett bildspel från det gångna året, som främst innehåller bilder på den växande magen, berättar hon om hur hon mådde under graviditeten.

”Jag fick uppleva 'preggo glam' och 'inte preggo glam'. Jag fick en bebis och lyckan att få uppleva en kärlek som gör att man tappar andan. Jag blev mamma(?!)”, skriver hon inledningsvis.

Vidare berättar hon om flyttkaos och drömjobb. Ellen arbetar, sedan några år tillbaka som frilansande designer, och driver en designbyrå tillsammans med vännen Louise Tungården. Under fjolåret genomförde duon sitt första stora projekt, nämligen inredningen på den nyöppnade och trendiga restaurangen Riche Fenix i Stockholm.

”Ett år av enorma toppar och massa små dalar”, skriver Ellen avslutningsvis och understryker därmed att topparna överträffat alla dalar.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons