Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mikael Persbrandts fina relation till bonusdottern

15 dec, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Mikael Persbrandt och bonusdottern Olga Crafoord.
Mikael Persbrandt spelar huvudrollen i julens storfilm Hammarskjöld, om den svensken som blev FN:s generalsekreterare.
I en intervju med King berättar skådespelaren om relationen till bonusdottern – och hur han betalar sina barn för bra betyg.
– Jag har kommit på ett knep, jag betalar för framgång, säger Mikael Persbrandt till tidningen.
Annons
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår

Mikael Persbrandt har länge varit en av Sveriges kändaste och mest omskrivna skådespelare, men har de senaste åren också synts mer utomlands. Efter en mindre roll i storfilmen The hobbit fick han en roll i hyllade Netflix-serien Sex education.

Nu är han aktuell i filmen Hammarskjöld, om den svenska diplomaten Dag Hammarskjöld, som blev Sveriges hittills enda FN-generalsekreterare. Men att prata engelska i sina roller är något som Mikael Persbrandt inte riktigt hade planerat för som ung, och därför har han tagit hjälp av sin bonusdotter Olga Crafoord, dotter till Sanna Lundell och Wille Crafoord.

– Under inspelningen av Hammarskjöld i Sydafrika hade jag med mig min styvdotter Olga som assistent, så hon pluggade text med mig och var med som sällskap. Jag hade tvåa i engelska i skolan och hade aldrig en tanke på att jag skulle behöva det i livet. Jag skulle ju bli konstnär och måla tavlor. Att jag skulle till Kapstaden och spela en världspolitiker eller till Wales och spela in en konstig serie som heter Sex Education var helt otänkbart, säger Mikael Persbrandt till King magazine.

Annons

Mikael Persbrandts plan för barnen

Att Mikael Persbrandt själv inte hade så bra betyg i skolan har gjort att han jobbar hårdare för att hans egna söner inte ska hamna i samma sits.

– Det var en slarvig skolgång. Det håller jag på att bråka med mina killar om; man ska gå i skolan och man ska plugga så mycket man kan. Men de är faktiskt riktigt duktiga i skolan. Jag har kommit på ett knep, jag betalar för framgång, konstaterar han.

Skådespelaren berättar för magasinet att barnen får pengar för varje högt betyg – där ett A ger tusen kronor.

– Rena cash. Jag betalar för A och B i fallande skala. C pröjsar jag knappt för.

Annons