Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mikael Sandströms sorg över beskedet – innan flytten till Lotta Engberg

25 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografStefan Mattsson/Aftonbladet/TT
Mikael Sandström och Lotta Engberg är lyckligare än någonsin, och ska flytta ihop i Göteborgsområdet.
Nu kommer dock TV4-doktorn med tråkiga besked på Instagram – om sin nya karriär.
– Det är med mycket stor besvikelse och sorg i hjärtat jag måste meddela att min planerade show den 27:e februari måste ställas in, säger han på Instagram.
Annons
Doktor Mikael säljer lyxvillan – se bildernaBrand logo
Doktor Mikael säljer lyxvillan – se bilderna

TV4-läkaren Mikael Sandström, 62, håller på att lägga om hela sitt liv. Efter att ha hittat kärleken i Bingolotto-programledaren Lotta Engberg håller han nu på att sälja sitt beryktade hus i Hallstahammar för att flytta ner till Västsverige och bo med Lotta i stället.

I samband med det har han tagit beslutet att lämna läkaryrket, efter 35 år som doktor.

”Skälet till att jag skall "sluta" är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra. När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? Så jag går inte i pension, utan ändrar lite fokus bara”, skrev han i en kommentar till Hänt.

Mikael Sandström tvingas ställa in sin föreställning

Men medan Soldoktorn verkar se fram emot ett nytt kapitel i sitt liv, så hindras hans planer av coronapandemin. Under en period har Mikael Sandström planerat för en humorshow, där han ska testa på att vara komiker. Nu berättar han att den föreställningen måste skjutas upp ytterligare på grund av smittoläget.

Annons

– Det är med mycket stor besvikelse och sorg i hjärtat jag måste meddela att min planerade show den 27:e februari måste ställas in. Eftersom jag inte kan garantera att den genomförs på ett smittsäkert sätt. Det ligger inte för mig att chansa med andra människors hälsa så jag ser ingen annan lösning än att ställa in den, berättar en besviken Mikael Sandström på Instagram.

Den som hade sett fram emot föreställningen får inte heller ett nytt datum att skriva in i kalendern – i stället kan man få pengarna tillbaka.

Annons