Lotta Engberg och Mikael Sandström i Tillsammans med Strömstedt
Slå på ljud

Lotta Engberg och musikern Anders Engberg var gifta i åtta år och har två döttrar tillsammans. Sedan uppbrottet 1994 har de två utvecklat en fin vänskapsrelation, och numera delar de på ansvaret som morföräldrar också.

– Vi har ju den allra bästa relationen. Vi umgås ju inte dagligen eftersom hon bor ju inte på samma ställe. Hon har sitt och jag har mitt. Vi har ju barnen ihop givetvis då, och barnbarnen då. Vi har jättebra kontakt, inga konstigheter, säger Anders Engberg till Hänt.

Men det är inte självklart att det ska bli en fin relation efter ett uppbrott, och det är exparet medvetna om. Samtidigt var det inget snack om saken att de skulle fortsätta vara vänner – och i dag ser Anders Engberg exfrun Lotta som en av sina bästa vänner.

– Alla uppbrott har väl sina efterbörder, så är det väl alltid. Och vissa går lite fortare och en del kommer aldrig överens och några blir bästa kompisar. Jag kan väl säga att i vårt fall så blev vi bästa kompisar, om man ska se det så, säger han till Hänt.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Lotta Engberg köper hus ihop

Lotta Engbergs exmake vill träffa Mikael Sandström

Lotta Engberg var gift mellan 1999 och 2015 med Patrik Ehlersson, som hon inte fick några barn med. Nu är programledaren som bekant tillsammans med tv-doktorn Mikael Sandström, även känd som ”Soldoktorn” eller ”Doktor Mikael” – och Anders Engberg är jätteglad för exets nya kärlekslycka.

Han har dock inte hunnit träffa Mikael Sandström och välkomna honom till familjen än – men litar på Lotta Engbergs killsmak.

– Det har inte blivit tillfälle än men det blir det säkert framöver. Det misstänker jag. Det är ju inget fel på honom och om hon tycker att det är en bra kille så räcker det för mig, säger han.

Mikael "Soldoktorn" Sandström slutar som läkare – ändringen för Lotta

Mest läst