Doktor Mikael säljer lyxvillan – se bilderna
Slå på ljud

TV4-läkaren Mikael Sandström, 62, håller på att lägga om hela sitt liv. Efter att ha hittat kärleken i Bingolotto-programledaren Lotta Engberg håller han nu på att sälja sitt beryktade hus i Hallstahammar för att flytta ner till Västsverige och bo med Lotta i stället.

I samband med det har han tagit beslutet att lämna läkaryrket, efter 35 år som doktor.

”Skälet till att jag skall "sluta" är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra. När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? Så jag går inte i pension, utan ändrar lite fokus bara”, skrev han i en kommentar till Hänt.

Mikael "Soldoktorn" Sandström slutar som läkare – ändringen för Lotta

Mikael Sandström tvingas ställa in sin föreställning

Men medan Soldoktorn verkar se fram emot ett nytt kapitel i sitt liv, så hindras hans planer av coronapandemin. Under en period har Mikael Sandström planerat för en humorshow, där han ska testa på att vara komiker. Nu berättar han att den föreställningen måste skjutas upp ytterligare på grund av smittoläget.

– Det är med mycket stor besvikelse och sorg i hjärtat jag måste meddela att min planerade show den 27:e februari måste ställas in. Eftersom jag inte kan garantera att den genomförs på ett smittsäkert sätt. Det ligger inte för mig att chansa med andra människors hälsa så jag ser ingen annan lösning än att ställa in den, berättar en besviken Mikael Sandström på Instagram.

Den som hade sett fram emot föreställningen får inte heller ett nytt datum att skriva in i kalendern – i stället kan man få pengarna tillbaka.

Så är Lotta Engbergs relation med exmaken Anders i dag