Mikael Tornving
Se kändisarna som ska gifta sig 2023
1:04

Efter reklamen: Se kändisarna som ska gifta sig 2023

(1:04)

Slå på ljud

Mikael Tornving är i dag en rutinerad skådespelare, komiker och programledare med en lång rollista i bagaget. Vi känner framför allt igen honom som en av deltagarna i det humoristiska tv-programmet Parlamentet. Men också i rollen som Tommy i de två första säsongerna av Playa del Sol och inte mindre än 20 Johan Falk-filmer i rollen som Patrik.

Men han har också turnerat med Rhapsody in Rock, sommarpratat i P1 och medverkat kontinuerligt i både tv- och radio som komiker. Nu är han dessutom aktuell som programledare för omstarten av Jeopardy under 2023.

Är Mikael Tornving militär på riktigt?

Skådespelaren har inte bara spelat roller som militär, i exempelvis pjäsen Svarte orm, och programlett tv-serien Kompani Svan, så sent som hösten 2022.

Mikael Tornving tillsammans med David Batra på teaterscen.

Mikael Tornving och David Batra som kapten Darling och kapten Blackadder i "Svarte orm" på Intiman i Stockholm.

Den Norrlandsfödda skådespelaren från Östersund är även utbildad reservofficer vid Jämtlands fältjägarregemente i Östersund och har tillhört Försvarsmaktens reservstyrka sedan 1988 och bland annat gjort FN-tjänstgöring i Libanon. Han blev så sent som 2018 utsedd till bataljonschef i Hemvärnet för Telgehusbataljonen.

– De har vetat om min bakgrund som infanterist och frågade mig om jag ville börja. Nu är barnen större och jag bedömer att jag har lite mer tid. Jag har saknat det militära – som känns som en viktig uppgift, säger Mikael Tornving till Länstidningen i Södertälje.

Är Mikael Tornving omgift?

Mikael skilde sig år 2016 från sin fru Gunilla efter 20 år tillsammans, varav 16 år som gifta.

– Skilsmässan är ett gemensamt beslut. Vi är helt överens och är fortfarande utomordentligt goda vänner, sa Mikael Tornving då till Aftonbladet.

Paret hade beslutat om skilsmässa sex månader innan men fortsatt att bo ihop i radhuset i Fisksätra utanför Stockholm.

Mikael Tornving tillsammans med sin dåvarande fru Gunilla.

Sedan dess har det spekulerats om Mikael Tornving träffat någon ny kärlek. Två år efter skilsmässan sa han i Parlamentet:

– När jag gifte om mig här nyligen, då stod vi i kyrkan och lovade inte varandra trohet. Vi gifte oss borgerligt och lovade varandra ett starkare försvar och lägre skatter.

Men det är högst troligt att Tornving bara skojade. Tv-programmet som gör parodi på politiskt käbbel brukar ju göra det. Enligt Ratsit är i vart fall Mikael ogift i januari 2023. Det är oklart om han har någon flickvän.

Mikael Tornvings två barn

Han har två barn, Hugo och Harald, tillsammans med ex-frun Gunilla. Båda barnen har i dag vuxit upp.

Mikael Tornving tillsammans med sina barn på Kolmårdens djurpark.

Äldste sonen, Hugo Tornving, föddes 1998 och är bosatt i Eksjö i Jönköpings län. Han har gått i sin fars tidiga fotspår och jobbar inom Försvarsmakten. 2018 var han plutonbefäl med ett övergripande ansvar över cirka 40 rekryter.

– Det är väldigt många som upptäcker nya saker om sig själva och det är roligt att se att så många trivs här fast de inte hade förväntat sig det, säger Hugo Tornving till Försvarsmakten Aktuellt.

Yngste sonen, Harald Tornving, pluggade på Nacka gymnasiet. Sedan hösten 2022 är han bosatt i Boden. Han har troligtvis gått i sin storebrors fotspår och jobbar för Försvarsmaktens Norrbottensregemente. Innan dess var han bosatt hos sin pappa i Fisksätra utanför Stockholm.

Jeopardy har nypremiär på tv – alla tävlande 2023

Mest läst