Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kändisarna som separerat efter långa äktenskap

10 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Ett uppbrott från sin livspartner är självklart aldrig lätt, vare sig äktenskapet varat under ett par år eller flera decennier.
Nyligen meddelade Abbas Björn Ulvaeus att han och hustrun Lena går skilda vägar, efter 41 år som gifta.
Här är svenska stjärnorna som brutit upp från en riktigt lång relation.
Annons
10 kändispar som har gjort slut under åretBrand logo
10 kändispar som har gjort slut under året

Ibland håller en relation ett helt liv, medan andra tar slut efter något år. Det är sällan lätt att separera, och om man tillbringat flera årtionden tillsammans och dessutom har barn ihop kan det vara desto mer komplicerat.

Men det går inte att styra över sina känslor, och har kärleken försvunnit kan skilsmässa eller separation vara det bästa för alla.

Här är några svenska stjärnor som tagit steget ut ur riktigt långa äktenskap.

Björn Ulvaeus

Lena och Björn Ulvaeus på nypremiären av GES show "Stanna världen en stund" 2021.

Det var i februari i år som Abba-musikern Björn Ulvaeus och has fru Lena gick ut med att de skiljer sig efter 41 år tillsammans.

Annons

”Efter många fina och händelserika år har vi bestämt oss för att skilja oss. Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans”, sa paret i ett gemensamt uttalande.

Björn och Lena har två döttrar tillsammans, och efter skilsmässan beräknas den världskända musikerns exfru få minst 50 miljoner kronor.

Rolf Lassgård

Rolf Lassgård och Birgitta 2016.

Hyllade skådespelaren Rolf Lassgård och hans hustru Birgitta hade varit gifta i 38 år när de skilde sig 2021. De har tre vuxna barn tillsammans.

– Det är inga konstigheter. Vi har levt otroligt länge tillsammans och det här är något vi har kommit fram till tillsammans. Vi har valt att gå skilda vägar, men är fortfarande vänner. Och vi har tre fantastiska barn ihop och tre finfina barnbarn så det finns liksom ingen konflikt här på det sättet, har Rolf Lassgård sagt till Gefle Dagblad.

Annons

Paulina Porizkova

Paulina Porizkova och Ric Ocasek 2008.

Svenska modellen Paulina Porizkova var gift med artisten Ric Ocasek i 30 år när de separerade 2019. Paret låg fortfarande i skilsmässa när Ric gick bort, men Paulina lämnades arvslös.

– Vi hade varit ihop hela mitt liv och plötsligt tyckte han inte att jag var attraktiv längre. Jag började känna mig som ett soffbord, något du ställer lite skit på och som du av misstag råkar stöta in i på natten men som du inte märker av mer än så. Det fick mig att känna mig värdelös som kvinna. Jag trodde att jag skulle stanna med den här mannen för resten av mitt liv, har Paulina berättat.

Tareq Taylor

Sveriges favoritkock och den senaste julvärden Tareq Taylor skilde sig 2021 från hustrun Kristina, som han hade varit gift med i 26 år.

Annons

– Jag är ju människa som alla andra, saker och ting händer i mitt liv precis som det händer i alla andra människors liv. Det är ingenting jag kan göra något åt, sa Tareq Taylor till Aftonbladet, om att gå igenom en offentlig skilsmässa.

Tareq och Kristina har en dotter tillsammans.

Mikael Tornving

Mikael Tornving med Gunilla, 2014.

Skådespelaren och tv-profilen Mikael Tornving skilde sig från hustrun Gunilla 2016, efter 20 år tillsammans. Ex-paret har två barn tillsammans.

– Det sker i bästa samförstånd och är ett gemensamt beslut, har Mikael Tornving sagt om skilsmässan.

Casper Janebrink

Casper Janebrink och Helena 2021.

Arvingarna-sångaren Casper Janebrink och hustrun Helena hade varit tillsammans i 23 år när de skilde sig i februari 2022. De träffades 1998 och gifte sig 2002. Casper och Helena har två barn tillsammans.

”Vi har kommit till ett vägskäl i livet där vi känner att det är bättre att leva var och en för sig och kunna fortsätta att vara vänner, vi vill inte tappa den vänskap vi byggt upp under dom 23 år vi levt tillsammans. Därför skiljer vi oss som vänner för familjens bästa, tråkigt såklart men detta känns ändå som den bästa vägen att gå vidare i livet”, skrev Casper Janebrink på Instagram.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons