Molly Hammar är trött på klädstorlekar.
1:09

Efter reklamen: Disneyprinsessorna med orealistiska midjor – då och nu

(1:09)

Slå på ljud

Det var i augusti förra året som artisten Molly Hammar lade ut ett inlägg på Instagram där hon testade byxor i de största storlekarna i en butik, och inga av dem passade. På bilderna i bildspelet står hon med byxor som inte går att knäppa. Artisten skrev frustrerat om sin ilska över klädbranschen, och vad det gör med unga personer i dagens samhälle.

"Det här är en bild från en minut sedan då jag provat sex byxor i största storleken de hade, men inte ett enda par passade mig eller gick ens att dra upp över mina lår. Jag såg på nyheterna i morse att fler och fler unga människor får ätstörningar vilket får mig att gråta men vad som gör att jag kokar av ilska är faktumet att klädindustrin eldar på de här galna idealen kring hur kvinnor ska se ut", skrev Molly Hammar till inlägget.

Molly Hammar i Nyhetsmorgon: ”Rakt av förbannad”

Nyligen berättade hon mer om sina tankar kring inlägget när hon gästade TV4:s Nyhetsmorgon för att uppträda med en ny låt. Molly menar att hon inte trodde att inlägget skulle få så mycket uppmärksamhet som det fick.

– Här var jag bara rakt av förbannad. Jag trodde kanske att den här bilden skulle få typ en like. Men jag sket i det för jag var typ såhär ”Hur fan är det 2021 och jag kan inte som kvinna gå och prova vanliga kläder utan att må skit?" Det var rent av bara en stark reflektion, säger Molly Hammar i Nyhetsmorgon.

Zara Larsson om beslutet att sparka Ryder Ripps efter vikthånet

Artisten menar att feminismen är en viktig del i hennes liv, och att det är viktigt att fler vågar säga vad de tycker och stå upp för det.

– För mig betyder det att ha ett utlopp för vad ska man säga kanske den lite mer intellektuella sidan av mig. Jag känner mig stimulerad när jag får framföra mina åsikter fram i ljuset och starta debatter och liksom elda upp lite i det här trötta landet. Jag tycker det behövs fler filterlösa människor.