Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Zara Larsson om beslutet att sparka Ryder Ripps efter vikthånet

29 mar, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Zara Larsson om beslutet att sparka Ryder Ripps efter vikthånet
För drygt två veckor sedan gav Zara Larsson Ryder Ripps kicken, efter det att han vikthånat henne. Nu berättar hon mer om dramat, och att det var skönt att äntligen få en anledning till att bli av med honom!
Annons
Då funderade Zara Larsson på att sluta med musikenBrand logo
Då funderade Zara Larsson på att sluta med musiken

Härom veckan sparkade Zara Larsson sin creative director Ryder Ripps efter det att hans fästmö, artisten Azealia Banks, publicerat ett par skärmdumpar från sms-konversationer som visade hur Ryder Ripps gjort narr av Zara Larssons vikt på sina sociala medier.

I skärmdumparna stod det klart att Ryder Ripps hakat upp sig på Zara Larssons armar. Han har kallat henne för ”Zara Armsson” och skrivit saker som ”Seriöst, jag tycker Z ska bli fetare. Och sluta försöka vara het. Var bara en fet bitch”.

Zara Larsson: ”Har aldrig tyckt om att jobba med honom”

Nu ett par veckor efter vikthånet som ledde till att Ryder Ripps fick sparken, talar Zara Larsson ut om dramat i programmet Söndagsintervjun på Sveriges Radio.

Annons

– Jag måste skratta åt honom för att jag tycker han är... Alltså sanningen är att jag aldrig har tyckt om att jobba med honom. Jag tyckte han var jobbig från första början, säger hon och förklarar att när hon såg konversationen var det nog.

– Jag såg det och kände liksom, att nej jag betalar din lön! Varför snackar du skit om mig? Jag blev helt paff. Det var så otrevligt, jag kände ”gud vad skönt att jag har en anledning att sparka honom”.

Zara Larssons oro efter orden

I intervjun berättar Zara Larsson även att hon fått flera kommentarer om hennes vikt från andra personer, som menar att hon ”tappat sig själv”. Zara Larsson känner att hon varit tanig hela sitt liv, och att hennes år på Kungliga svenska balettskolan som ung möjligen gett henne skeva ideal. Men att hon nu börjat träna, lyfta vikter och ta hand om sig själv på ett annat sätt.

– Så jag tittar på mig själv i spegeln och tänker liksom vänta, är det jag som är helt knäpp som inte ser att jag har gått ner mig? Eller är det ni som är helt knasiga som har sett en undernärd tjej som nu har blivit hälsosam?

Annons

”Vi lever i en värld som inte låter kvinnor vara operfekta”

Att ex-kollegan Ryder Ripps kommenterade Zara Larssons armar, sved extra mycket i hennes hjärta då hon säger att hon alltid haft komplex för sina armar.

– Genetiskt sett så har alltid haft ganska stora armar proportionerligt till min kropp. Så när jag gick på balettskolan kände jag fan vad stora armar jag har. Det har varit min osäkerhet när det kommer till kroppen, säger hon och funderar vidare:

– Och jag vill inte vara en tjej som går och fettsuger mina armar. Det är klart att tanken har slagit mig att fan vad jag bara vill vara perfekt, i en värld som inte låter kvinnor vara operfekta.

Annons