När Molly Sandén minns tillbaka till tiden när hon själv var ung fanns det ingen kändis, artist eller profil som pratade om kroppshets.
ARTISTEN LOVA: ” HAR VÄRLDENS CHANS ATT PÅVERKA”
Slå på ljud

När artisten Molly Sandén, 28, i veckan gästade Sofia Dalén och hennes Youtube-program Paradrätten lagades det inte bara en krispig råraka, programledaren Sofia hyllade även Molly Sandén för hennes kroppsaktivism.

Varpå Molly Sandén svarade att hon tycker att hon egentligen gör för lite.

– Men det handlar om att jag själv har mått väldigt, väldigt dålig över min kropp och vikt, och haft en så himla ohälsosam relation till min kropp i nästan hela mitt vuxna liv, säger Molly Sandén i Paradrätten och slår fast att problemen var som värst under tonåren.

När Molly Sandén minns tillbaka till tiden när hon själv var ung fanns det ingen kändis, artist eller profil som pratade om kroppshets.

– Det var bara ett ideal då, och det var väldigt jobbigt. Och jag tänkte att jag får vara den personen som vågar prata om det, berättar Molly Sandén.

Molly Sandén knäckt efter näthatet

Sedan öppnar Molly Sandén upp om ett speciellt och hemskt minne där hon hittade flera trådar om sig själv på Flashback, där människor vitt och brett diskuterade hennes utseende och kropp.

– Det fanns flera trådar som handlade om att jag var för äcklig för att ligga med. De skrev så vidriga saker. Jag var helt knäckt. Det var liksom folk som skrev aktivt, och var helt engagerade i, och diskuterade om hur äcklig jag var, säger Molly Sandén.

”Jag tänker inte hata min kropp”

I samma veva som Molly Sandén upptäckte de hemska trådarna på internet, var hon även med i TV4:s program Let’s dance där hon fick motta både ris och ros för sina danssteg i tv-rutan varje helg – vilket i sig var en påfrestning bara det. Men dansen blev även en räddning för den då 17-åriga flickan.

– Jag connectade med min kropp på ett sätt jag inte gjort innan, eftersom jag dansade. Jag var inom ett område och tog ny mark. Det var som att det här ska bli min riktning, säger hon och fortsätter förklara om vändningen:

– Jag tänker fan inte hålla på att hata min kropp som jag gjort hittills i hela mitt liv!

Molly Sandén tycker slår även ett slag för att det är otroligt tråkigt att alla ska gå runt och se likadana ut.

Molly Sandén om kärleken

När artisten gästar programmet passar hon också på att lägga en liten kommentar om sin pojkvän David Larson, något som inte för till vanligheterna. Både Molly och Sofia konstaterar att deras respektive gärna håller sig lite mer i bakgrunden och bakom kamerorna, medan de själva trivs med det motsatta.

– Ingen är singel men vi är desperata ändå, skrattar Molly Sandén och fyller i:

– Vi tar all space, och kväver dem totalt – det är det.

Kärleksryktet om Molly Sandén och David Larson hade florerat ett bra tag innan det att Molly bekräftade romansen nu i september.

– Ja, men det stämmer, erkände artisten i NRJ Morgon efter det att hon fått frågan om det var så att David var hennes käraste.

LÄS MER:

Margaux Dietz bekräftar uppbrottet från Emil Ingemarsson

11 kändisar som pratat öppet om sin ångest

Allt om SVT Edits nya dokumentär Mitt afro och jag

Mest läst