Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Molly Sandén tilldelas NK-galans hederspris – berättar om sin stilresa

22 sep, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Molly Sandén.
De senaste åren har Molly Sandén genomgått en rejäl stilresa. Nu tilldelas hon NK-galans hederspris och berättar i en intervju med oss om sina tankar kring fashion, scenkläder och när hon tappade byxorna i Danmark.
– Så jag känner hur jag visar hela röven för 5000 personer, säger Molly Sandén.
Annons
TV: Molly Sandéns stilresa genom årenBrand logo
TV: Molly Sandéns stilresa genom åren

Molly Sandén har de senaste året prisats och hyllats för sin musik och sitt artisteri. Nu under NK-galan tilldelas hon också deras hederspris!

– Jag blev lite chockad när jag fick veta det. Jag kommer ihåg första gången som jag var på NK som liten, och det kändes som att kliva in på Hogwarts som mugglare. Det var som en helt annan magisk värld, säger Molly Sandén.

Molly Sandéns stilresa: ”Ett stort fuck you till den jag var”

Hon har den senaste tiden genomgått en stilresa, som hon själv beskriver som brokig, vilket gör utmärkelsen extra betydelsefull för artisten.

– Jag har alltid haft en vision och velat mycket, men de första åren i karriären handlade det mycket om att passa in och inte sticka ut eller göra fel. Det var stora skivbolag som sade åt mig vad jag skulle göra och inte göra, så jag höll mig ganska safe, säger Molly Sandén och fortsätter:

Annons

– Det fanns så klart heller ingen budget, och nu när jag kollar tillbaka på bilder från röda mattan var det mycket skrynkliga klänningar och konstiga matchningar.

En av Molly Sandéns stilförebilder är Dua Lipa.
En av Molly Sandéns stilförebilder är Dua Lipa.

När hon lämnade Sverige för USA och Los Angeles gick hon åt motsatt håll, och ville istället stick ut så mycket som möjligt.

– Allt skulle vara extra, som ett stort fuck you till den jag var innan. Jag ville ta för mig och ville bara ha nitar och klackar och läder och urringat och allt. Nu har jag landat i att det får vara lite spretigt. Fashion handlar så mycket för mig om var man är någonstans i livet, och hur man känner sig på insidan. Det är en sån klyscha, men den är sann, säger hon.

Molly Sandén har också gjort en resa i sitt artistskap, och är nu mer personlig i sin musik. Det återspeglas också i hennes outfits på scenen, där artisten nu kommit närmare den privata Molly.

Annons

– I början handlade det så mycket om att det skulle vara en show, det skulle glittra och vara extra allt. Nu försöker jag hitta en kombination av den sidan i mig som gillar show och det vardagliga, att fokus blir på känslan som jag vill förmedla. Då blir det inte bara så att jag går upp på scenen och spelar ett skådespel, utan man kommer också nära, säger hon.

Molly Sandéns byxmiss på scen: ”Känner hur jag visar hela röven”

Molly Sandén påpekar vikten av att känna sig helt bekväm i sina scenkläder, och att testa så att det sitter som de ska innan det är skarpt läge. Annars kan det gå som det gjorde under hennes senaste spelning i Danmark.

– Jag hade inte provat kläderna på med strumpbyxor, och i sista minuten bestämde jag mig för att dra på mig dem för att det blev lite kallt. Det gjorde att byxorna började glida ner, och det var första gången i mitt liv som jag spelade på en rund scen där det var publik åt exakt alla håll, berättar Molly Sandén och fortsätter:

Annons

– Så jag känner hur jag visar hela röven för 5000 personer. Hur jag än står! Det förstörde ju hela spelningen för mig. Det var som en sån mardröm när man går ut scenen och inser att man inte har några byxor. Det hände mig på riktigt!

Molly Sandén jobbar mycket med färg, form och kontraster.
Molly Sandén jobbar mycket med färg, form och kontraster.

Hon lyckades skämta bort det hela, och fick till sist hjälp att dra upp och säkra byxorna.

Så tänker Molly Sandén inför NK-galan

Molly Sandén jobbar mycket med stylisten Natalie Olenheim, som hon menar har hjälpt henne mycket i att hitta fram sin till stil i dag.

– Det är så kul att vi har en så fin och nära relation i dag där vi skickar bilder och inspireras tillsammans. Hon är jätteviktigt för mig, säger artisten.

Molly Sandén från NK:s hederpris ”för sättet hon använder sin plattform och sin röst för att hylla kvinnor och inte bara deras rättigheter men också positiva ideal och en hållbar livsstil i hur vi agerar och är mot varandra. ”
Molly Sandén från NK:s hederpris ”för sättet hon använder sin plattform och sin röst för att hylla kvinnor och inte bara deras rättigheter men också positiva ideal och en hållbar livsstil i hur vi agerar och är mot varandra ”.

Inför NK-galan har artisten tagit hjälp av en annan stylist, Sebastian Hammarberg.

– Vi har jobbat en gång ihop tidigare, han är också grym. Jag skickade några ord till honom. Inför den här galan vill jag att det ska vara uppdressat, men med kontraster. Det ska kännas lite bossigt, men ändå jag. Jag önskar att jag kunde säga ”bossigt, alltså jag”, säger hon med ett skratt och fortsätter:

– Jag var och provade häromdagen och tycker verkligen att han plockat fram något som var precis det där, men kanske ändå snäppet ner gala än vad jag hade haft på scen. Jag kommer till exempel ha klackar på mig, vilket jag väldigt sällan har. Men om det är någon gång jag ska ha det så är det på NK-galan.

TV: Molly Sandén om att möta publiken igen: "Helt overkligt"Brand logo
TV: Molly Sandén om att möta publiken igen: "Helt overkligt"
Annons