molly sanden, eric saade
Molly Sandéns stilresa genom åren
0:52

Efter reklamen: Molly Sandéns stilresa genom åren

(0:52)

Slå på ljud

Molly Sandén slog igenom som artist i Junior Eurovision Song Contest 2006. Därefter följde albumsläpp, medverkan i Melodifestivalen, Let’s Dance, och jobb som röstskådespelare i Disney-filmer.

Danny Saucedos tvivel inför att skaffa barn: ”Ska jag verkligen?”

I en ny minidokumentär som släppts på SVT Play blickar Molly tillbaka på sin karriär. Hon berättar om låten Why Am I Crying som hon tävlade med i Melodifestivalen 2012. Den handlar om uppbrottet från Eric Saade.

– Jag var så jävla förbannad under den här perioden. Jag var skitarg på Eric, jag var så arg på Eric. Jag var så krossad av hur den relationen slutade. Första heartbreaket, den är inte kul, säger Molly.

Lämnade Eric Saade efter fem år

molly sandén på scen

Molly Sandén i Melodifestivalen 2012.

– Jag kommer ihåg att han inte ville att jag skulle skicka in låten för han var rädd för hur det skulle se ut för honom, fortsätter Molly.

Molly Sandén och Eric Saade var ett par 2007-2012. Molly menar att hon under de åren levde i hans skugga.

– Han hade en otrolig hype då i media och press. Jag kände mig så himla i skuggan av honom. Det var hela tiden så att jag var intressant för att han fanns och jag var hans flickvän. Jag kände mig bortgjord, jag kände mig förminskad. Och det gjorde mig stark. Det gav mig sjukt mycket ändå, bränsle, säger hon.

Molly Sandén om sin stilresa: “Som ett stort fuck you till den jag var”

Samma år som uppbrottet släppte Molly Sandén sitt andra album Unchained. På omslaget är hon hårt sminkad och drar i metallkedjor.

– Mollys nya stil. Allt skulle hitta hårt och tajt. Kedjor, det skulle vara hårt, nitar och sånt. Det var bara min ilska. De här var hämndperioden. Jag orkade inte längre spela den glada tjejen hela tiden, säger hon i dokumentären.

Vägrar bli ”gullad med”

molly sandén

Molly Sandén vill inte lämna över sin kontroll till någon annan.

Molly reflekterar över hur hon har förändrats med åren. Om hon tidigare var en artist som skivbolag kunde forma, är hon idag en person som är i total kontroll.

– Jag vill ha sista ordet kring allt. Ljud, arrangemang, ljus, det som sägs mellan låtar, alla övergångar, vad man ser på skärmarna, hela showen, säger Molly.

– Jag vill inte behöva bli den Molly igen som man ljuger för. För att hon ska hålla sig lugn, så att det inte ska blir bråkig stämning, allt är frid och fröjd typ. Det gör mig galen för att jag har kommit förbi det. Jag känner bara att vilken nivå ska man behöva vara på för att inte bli gullad med?

Se hela minidokumentären Ingen lurar Molly – igen på SVT Play.

Foto: TT

Mest läst