Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Molly Sandéns vassa ord – efter kritiken mot hennes kropp

27 apr, 2021 
Molly Sandén äter pizza.
Det blev ingen Oscarsvinst för Molly Sandén och filmlåten Husavik, men den svenska artisten har minst sagt gjort succé i USA ändå.
Efter sitt framträdande under förgalan har stjärnan kallats för ”Sveriges Adele” i Los Angeles Times – och Molly skickar en väl riktad spark till de hon jobbat med tidigare i landet.
”Jag hoppas verkligen att min gamla LA-manager som bad mig att gå ner 10 kilo läser detta”, skriver hon på sin Instagram.
Annons
Här uppträder Molly Sandén under Oscarsgalan – se framträdandetBrand logo
Här uppträder Molly Sandén under Oscarsgalan – se framträdandet

Molly Sandén, 28, har varit på allas läppar den senaste tiden. Den populära artisten blev nominerad till en Oscar för bästa låt i en film, med sin Husavik, som hon sjöng in för Eurovision: The story of Fire saga. Molly Sandén, som sjöng in alla låtar som skådespelaren Rachel McAdams ser ut att sjunga i filmen, fick åka till Island där det livesändes ett speciellt framträdande av låten på förgalan till Oscars.

Även om hon och låtskrivarna inte vann någon Oscar, så är det Mollys framträdande som slagit an mest hos de amerikanska tittarna. I en undersökning på Imdb tycker 64 procent av de som tittade att Molly Sandéns framträdande med Husavik var bättre än de av H.E.R, Leslie Odom och Diane Warren – trots att det var H.E.R. som vann statyetten till slut.

Annons

Molly Sandén slår tillbaka mot viktkritiken

I samband med succén har Molly Sandén också blivit uppmärksammad internationellt. Los Angeles Times har skrivit en hel artikel om artisten, där de beskriver henne som ”Sveriges Adele”. Det har Molly sedan skärmdumpat och lagt upp på sin Instagram Story. Där riktar hon också en ordentlig känga till de skivbolagspersoner hon jobbat med tidigare i karriären, som sa att hon behövde gå ner 10 kilo för att kunna lyckas.

”Jag hoppas verkligen att min gamla LA-manager som bad mig att gå ner 10 kilo läser detta”, skrev hon över artikeln på Story, innan hon skrev ungefär samma sak till ett bildspel där hon äter pizza.

Molly Sandén har tidigare berättat att hon, tillsammans med exet Danny Saucedo, flyttade till USA för att satsa på en internationell karriär, men att hon blev illa behandlad av de som skulle jobba med henne. Framförallt var det fokus på hur hennes kropp såg ut.

– En manager sa något om att kontakta en personlig tränare. En liten hint. Jag tog illa upp. Det är många som smyger in träningstips. De tror att jag är missnöjd bara för att jag väger några kilo mer, berättade hon 2013.

Annons