Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mona Sahlin: Jag blev slagen i en tidigare relation

07 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografAdam Ihse/TT
Mona Sahlin har startat en ny podcast tillsammans med författaren Helena von Zweigbergk.
I det första avsnittet berättar den forna partiledaren att hon som ung blev slagen av en kille hon var tillsammans med då.
– Jag gick direkt. Utan att riktigt tänka och ganska rädda steg också, säger Mona Sahlin i podcasten.
Annons
Linnea Henrikssons nya riktning - uppmärksammar kvinnovåld med nya låtenBrand logo
Linnea Henrikssons nya riktning - uppmärksammar kvinnovåld med nya låten

Tidigare socialdemokratiska partiledaren Mona Sahlin och författaren Helena von Zweigbergk har startat podcasten Sahlin och Zweigbergk tillsammans, där de två ska lära känna varandra bättre. I premiäravsnittet berättar Mona Sahlin om en tung tid i hennes ungdom, när hon levde i en destruktiv relation där hon en gång blev slagen av killen hon var tillsammans med då.

– En gång, jag gick direkt. Utan att riktigt tänka och ganska rädda steg också. Det har betytt så mycket för mig, inte bara då i den stunden för det är klart att jag ibland tänkt vad hade hänt om jag stannat. Vad hade hänt då med mig, säger hon i podcasten.

Mona Sahlin stannade inte kvar när killen slog henne, och minns att hon var rädd att han skulle följa efter när hon lämnade lägenheten.

Annons

– Jag var livrädd för att hissen inte skulle komma innan han öppnade dörren och kom ut, men jag tror han stannade bara kvar, för han såg ju på mig att det var kört, säger hon i Sahlin och Zweigbergk.

Mona Sahlin påverkades av slaget

Det hon upplevde i relationen som ung har påverkat hela Monas politiska karriär, menar hon. Hon har varit mån om att andra kvinnor inte ska hamna i samma situation som hon var i med en av sina första kärlekar.

I dag när Mona ser tillbaka på relationen kan hon se att den inte var hälsosam.

– Allt överskuggades av den här oerhörda förälskelsen jag kände... Den första stora stora förälskelsen. Men i samma stund som slaget kom så rann ju allt det över mig inombords med att hela förhållandet varit en väntan på att det skulle ske, säger hon i podcasten.

Annons