Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Moonica Mac är ett artistnamn – det heter hon egentligen

25 nov, 2021 
AvSaga Pettersson
AvSaga Pettersson
Fotograftt
moonica mac
Moonica Mac är en av artisterna i årets säsong av Så mycket bättre. Moonica Mac är ett artistnamn, som är inspirerat av andra i branschen. Det heter Moonica Mac egentligen!
Annons
Så mycket bättre 2021 – här är alla artisterBrand logo
Så mycket bättre 2021 – här är alla artister

Så mycket bättre är i full gång och vi har hittills förutom värdparet Melissa Horn och Thomas Stenström fått se artister som Cherrie, Maxida Märak och bröderna Norén i årets säsong. I lördagens avsnitt dyker det upp två nya ansikten på gården, Moonica Mac och Daniel Adams-Ray.

Vem är Moonica Mac?

Och kanske är inte inte alla som har koll på Moonica Macs ljuva stämma, då hon inte synts lika mycket som hennes andra artistkollegor på gården.

Hon gör musik på svenska, och debuterade som artist 2017. Två år senare kom hennes första platta Stark & Sårbar. Innan hon började sin karriär som artist studerade hon till grundskollärare.

Moonica Mac
Moonica Mac under Grammisgalan 2020.

I år gjorde hon ett samarbete med Benjamin Ingrosso på hans låt Stora röda huset.

Så uppkom artistnamnet Moonica Mac

Moonica Mac är hennes artistnamn. Egentligen heter hon Lisa Brolander.

Annons

– Jag kommer svara på båda. Det beror på vad ni vill mötas av. Lisa är lite snällare, Moonica är kaxigare, säger Lisa i Så mycket bättre när hon får frågan om vad hon vill bli kallad.

I programmet berättar hon hur artistnamnet kom till.

– Jag började skriva låtar på svenska 2016, och jag hade hållit på lite grann med musik innan men bara skrivit på engelska. Och så var jag lite obekant med det här som kom ur mig, men jag gillade det också. Nu kommer jag inte ihåg vem det var, men jag pratade med någon om att jag hade skrivit lite, och så fick jag frågan som man brukar få: ”vilket sound är det på det? Vad är det för typ av musik?”, säger hon och fortsätter:

– Det var så himla färskt och jag hade suttit själv med gitarren, men jag sa att det hade varit snyggt med en blandning mellan Monica Zetterlund och Fleetwood Mac. Sen sa personen ”ja men lycka till med det där då, Moonica Mac” Då var det som att det poff, hon klev in i rummet.

Att det blev två o:n i Moonica hände av en slump. En brasiliansk artist använder namnet Monica Mac med ett o i sina sociala medier, vilket gjorde att Lisa la till ett o. Enligt henne passar även kopplingen till månen ganska bra in i den gåtfulla känslan som bildats kring henne.

Thomas Stenström, Daniel Adams-Ray, Moonica Mac, Melissa Horn, Maxida Märak och Andreas Mattsson under inspelningarna av Så mycket bättre.
Thomas Stenström, Daniel Adams-Ray, Moonica Mac, Melissa Horn, Maxida Märak och Andreas Mattsson under inspelningarna av Så mycket bättre.
Annons