Även på fotbollslandslagets matcher är maxantalet 50 personer på läktarna, vilket alla hängivna fans är ledsna över. Men under lördagens match hade fanns "den gula väggen" plötsligt på plats. Ett gäng på 500 supportrar klädda i landslagströjor satt troget på läktaren.

Ovanlig publik

Visserligen något tystare och mer ludna än den normala klacken. Men de väckte desto mer uppmärksamhet.

Det handlar nämligen om 500 nallar!

Välgörenhetsorganisationen Min Stora dag hjälper varje år 5 000 barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser att få uppleva en Stor Dag. Många av dagarna görs i samarbete med Svenska Fotbollförbundet, då fotbollsintresserade barn som lever med en svår sjukdom får chansen att träffa spelare.

Nalle-kuppen på läktaren ska förhoppningsvis inbringa lite pengar, så att ännu fler barn ska kunna få en stor dag. Nallarna kan köpas för 400 kronor, de första 100 som beställer en nalle får också en landslagtröja!

Nallarna ger spelarna energi

- Med den här nallemanifestationen vill vi påminna alla fotbollsälskande barn där ute att vi tänker på dom. Jag hoppas också att nallarna kan bidra till ett och annat litet leende från tv-sofforna. Att tänka att bakom varje nalle finns ett barn som den kommer att skänka glädje och lycka ger oss extra energi från läktarna till planen, säger fotbollsspelaren Victor Nilsson Lindelöf.

Fotbollförbundet är stolta över samarbetet och hoppas att alla nallarna ska hitta nya hem.

Jennifer McShane, generalsekreterare Min Stora dag:

– Många barn i vår målgrupp åker till sjukhuset oftare än till fotbollsträningen, men drömmen om att kicka boll med en stjärnspelare, få bära ut en matchboll eller sitta på bästa plats på VIP-läktaren är fortfarande lika stark.

– Fotbollförbundets stöd betyder oerhört mycket för oss då de är med och bidrar till det finaste som finns: glada barndomsminnen och extra kraft till barn som kämpar när det behövs som mest, avslutar Jennifer.

Fakta Min Stora dag

  • Välgörenhetsorganisationen Min Stora dag skapar glädjefyllda upplevelser, så kallade Stora Dagar, för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. En Stor Dag sprider glädje och ger kraft att fortsätta orka i en tuff vardag som annars präglas av sjukhusvistelser, behandlingar och medicinering.
  • Varje år får nära 5 000 barn som kämpar vara med om en Stor Dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.
  • Min Stora Dags vision är att alla de 200 000 barn i Sverige som lever med allvarliga sjukdomar och diagnoser ska få en Stor Dag.
  • Min Stora Dag får inga statliga eller kommunala bidrag utan är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser.
  • Min Stora Dag har 90-konto, granskas årligen av och följer Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter och är medlemmar i Giva Sverige som arbetar för etisk och professionell insamling.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

LÄS MER:

20 kända kvinnor som lever ihop med en (ganska mycket) yngre man

Victoria Beckhams hårda mode-diss till maken David - inför alla

Carina Bergs beslut med maken efter gravidbeskedet