Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nanne Grönvall och maken Peter firar 29 år som gifta: Gått igenom så mycket

01 jun, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografKarin Törnblom/TT, Instagram
Den romantiska och musikaliska dunderduon Peter och Nanne Grönvall har varit ett par i ”halva livet”.
Nyligen uppmärksammade schlagerstjärnan parets 29-åriga bröllopsdag genom att avslöja något som hände i bilen på väg till vigseln.
”Jag minns hur otroligt nervös jag var på väg till kyrkan”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.
Annons
Svenska kändisar när de var yngreBrand logo
Svenska kändisar när de var yngre

Den folkkära schlagerstjärnan Nanne Grönvall och hennes make Peter Grönvall, son till Abba-stjärnan Benny Andersson, har var ett musikaliskt powerpar i över tre decennier.

I dagarna firade de bröllopsdag: 29 år som gifta!

Nanne Grönvall och maken Peter träffades i jobbet

I mitten på 80-talet bildade Nanne Grönvall (fd Nordqvist), Peter Grönvall och Angelique Widengren musikgruppen Sound of Music, med vilken de hade stora framgångar i Melodifestivalen. 1986 slutade de på en fjärde plats med låten Eldorado.

Det var några år efter att de hade bildat musikgruppen, som Nanne och Peter fann kärleken i varandra, efter att de båda blivit singlar. Peter och Angelique var tidigare ett par.

nanne grönvall sound of music
När Peter, Nanne och Angélique bildade gruppen Sound of Music 1985 var Peter och Angélique ett par. Nanne var sambo med en annan man och gravid med första barnet.

Nannes och Peters musikaliska samarbeten fortsatte efter att gruppen splittrades. Och tillsammans ligger de bakom otaliga hits.

Annons

I början på 90-talet bildade de popgruppen One More Time tillsammans med Maria Rådsten och Thérèse Löf. Gruppen vann Melodifestivalen 1996 och fick representera Sverige i den internationella musiktävlingen Eurovision Song Contest.

Senast de var aktuella tillsammans var år 2020, då Nanne gjorde comeback i Melodifestivalen efter 13 års frånvaro. Då tävlade hon med låten Carpool Karaoke.

I en intervju med tidningen Hälsoliv har Nanne berättat om den långa pausen från Melloscenen, som delvis berodde på en besvärlig återhämtning från en svår utmattning.

– Efter utmattningskollapsen har jag varit tvungen att förändra mönster, att hela tiden ifrågasätta hur mycket jag orkar och hur jag ska göra för att undvika en ny kollaps. Jag har lagt om så otroligt mycket i mitt liv, sa hon då och förklarade att Peter varit ett otroligt stöd under hennes ”väg tillbaka”.

Peter Grönvall och Nanne Grönvall har två gemensamma söner som båda är vuxna i dag: Charlie och Felix
Peter Grönvall och Nanne Grönvall har två gemensamma söner som båda är vuxna i dag: Charlie och Felix. Nanne har även sonen Robin från en tidigare relation.

Nanne Grönvalls ord om bröllopet med Peter: ”Otroligt nervös”

Nyligen firade paret 29 år som gifta, något som Nanne lät uppmärksamma på Instagram, där hon också delade en rad härliga nostalgibilder från den stora dagen då de sa ”ja” till varandra.

Annons

”Jag minns hur otroligt nervös jag var på väg till kyrkan, och hungrig!”, skriver schlagerikonen i inlägget.

Vidare delar hon med sig av ett kärt minne från dagen, apropå att hon var hungrig på väg till kyrkan. Hon skriver nämligen att hon var tvungen att stanna till vid en korvkiosk innan vigseln.

”Jag fick lova min kära frisör, stylist och vänPeter Wennberg, som satt med i limon, att inte slabba med senap och ketchup på korven. Så där satt jag i min prinsessvita brudklänning och moffade i mig medan han oroligt såg på och hela tiden ropade 'inte spilla korv eller bröd på klänningen, inte spilla nåt!'”

Nanne beskriver givetvis också sin kärlek till livspartnern, som funnits vid hennes sida i över tre decennier:

”Man går igenom så mycket tillsammans när man levt ihop över halva livet (i över 35 år), och att få åldras tillsammans med dig, i kärlek och vänskap, är ovärderligt. Älskar dig gränslöst mycket!”, skriver artisten.

Kända vännernas kommentarer: ”Finaste ni”

Kommentarfältet fylldes snabbt av hejarop och glädje. Bland annat från en del av parets kända vänner.

”Så fina och vilket bröllop!! Så tacksam jag fick hjälpa och sy till dig och Peter”, skriver Lars Åke ”Babsan” Wilhelmsson, som alltså var med och sydde Nannes brudklänning.

”Grattis finaste ni!!!!”, önskar schlagerkollegan Charlotte Perelli.

”Fina bilder”, skriver en berörd Lena Philipsson.

Annons