Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nanne Grönvall hyllas för starka budskapet: ”Stolta över oss”

20 maj, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTt, Instagram.
Nanne Grönvall
Omtyckta artisten Nanne Grönvall fyllde nyligen 62 år, och firade det med en osminkad bild på Instagram.
Nu hyllas Nanne för sina kloka ord om åldrande och de utseendekrav som läggs på kvinnor.
”Med min osminkade bild vill jag få alla att känna oss stolta över oss själva”, skriver Nanne Grönvall.
Annons
Nanne Grönvall - 5 saker du inte visste om artistenBrand logo
Nanne Grönvall - 5 saker du inte visste om artisten

Folkkära stjärnan Nanne Grönvall har en lång karriär i ryggen, och nyligen fyllde hon 62 år. Det firade Håll om mig-sångerskan med att lägga upp en osminkad bild på sig själv i ett inlägg på Instagram, där hon hyllar att få bli äldre.

”Vi ska alla känna stolthet och tacksamhet över varje år vi får möjlighet att fylla år och uppleva nya saker. Det är ovärderligt stort för mig att få åldras med älskade maken, barnen, barnbarnen och alla nära och kära, och vänner genom livet - alltifrån vänskap från 50 år tillbaks till starka band med nyfunna vänner längs vägen i livet”, skriver Nanne Grönvall på Instagram.

Artisten är trött på hur samhället dömer kvinnor oavsett om de är osminkade eller sminkade – och att hon vill att alla ska få må bra i hur de ser ut.

Annons

”Med min osminkade bild vill jag få alla att känna oss stolta över oss själva, vare sig osminkad eller sminkad, vare sig man välkomnar rynkor och andra ålderstecken eller de som känner att de inte trivs med det och väljer andra vägar. Vi måste få bestämma själva utan andras dömanden - men jag kommer däremot alltid kämpa för att vi tjejer och kvinnor ska inse skillnaden på ideal och krav i hela världen på unga flickor så väl som kvinnor som åldras”, skriver Nanne Grönvall.

Nanne Grönvall hyllas för orden

Nanne är trött på att det mest är kvinnor som får höra nedvärderande ord om sina utseenden när de blir äldre, som padda och rugguggla, och tycker det är dags att få stopp på det.

”Vi kan förändra det genom att rakryggade stå upp för både oss själva och andra oavsett utseenden och könstillhörighet. Upp och ner i vikt – olika kroppar, utseenden, åldrar, personligheter och klädstilar – det är ju underbart”, skriver artisten.

I kommentarsfältet får artisten både gratulationer och hyllningar för sitt viktiga budskap.

”Du skriver så klokt, fina du”, skriver en person.

”Du är såå vacker med eller utan och hela du är bara helt fantastisk”, hyllar Shirley Clamp.

9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositivaBrand logo
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva
Annons