Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Nanne Grönvalls hyllning till kvinnor: ”Ovärderliga”

03 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografFacebook/TT.
Nanne Grönvall har tröttnat på samhällets alla krav som sätts på kvinnor, gamla som unga.
I ett hyllat inlägg på Facebook sätter hon nu ner foten, och vill att alla kvinnor ska tycka om sig själva.
”Vi ska alla kunna existera och åldras med värdighet utan att känna att vi inte ”duger”. För det gör vi”, skriver Nanne Grönvall.
Annons
De största framstegen för feminismen de senaste 20 årenBrand logo
De största framstegen för feminismen de senaste 20 åren

Folkkära artisten Nanne Grönvall, 59, vill hylla kvinnorna i samhället, och är trött på alla ideal och krav som följer en genom livet. Nu har hon lagt upp en bild på Facebook där hon står i vad som ser ut som en svart baddräkt i ett badrum, och sträcker armarna upp mot taket. Till bilden skriver Carpool karaoke-sångerskan om hur hon är trött på att kvinnor döms mer för sitt utseende än vad män gör.

”Det här är min hyllning till kvinnor, de kvinnor som dras med dålig självkänsla trots allt fantastiskt de är och gör. Hela vårt samhälle bygger på kvinnliga slagord om utseende t,ex; rugguggla, fågelskrämma (har ni hört någon säga det om en man nån gång?). Jag ska ta upp det här med slagord framöver, för att försöka förtydliga hur vi i samhällen, redan som unga, omedvetet, lär oss att se ner på kvinnor i mångfald”, skriver Nanne Grönvall.

Annons

Nanen Grönvalls kamp med kroppen

Hon fortsätter med att uppmuntra till att våga ta avstånd från idealen – och konstaterar att alla duger precis som de är. Nanne berättar om sin kamp för att acceptera sig själv och ta hand om sig själv genom livets olika skeden.

”Själv har jag gått upp mycket i vikt under pandemin, har ett stort vackert ärr på ena bröstet som vittnar om att jag fick chansen att överleva ett tag till efter bröstcancern, har gått igenom den smärtsamma omställningen av att gå in i klimakteriet och jag har brakat totalt av utmattning där min snälla, tålmodiga kropp och hjärna blev så sjuka att jag trodde att jag inte skulle leva ens ett år till, efter när hela mitt system la ner i kroppen. Jag, som så många andra, kämpar fortfarande med att hitta stresströskeln nu när jag jobbar igen. Att hålla panikångesten borta när saker i livet snurrar för fort av olika anledningar. Inombords sorg, som ibland sköljer över en som en våg, men som man med stora simtag tar sig igenom och ser de varma, ljusa solstrålarna i horisonten igen.”

Grönvall hyllas av fansen

Efter sitt fina inlägg har Nanne Grönvall hyllats av sina tusentals följare och fans, och artisten är glad över alla fina tillrop.

”Vilket enormt engagemang och gensvar till mitt förra inlägg om vikten av att peppa och belysa, med styrka, jävlaranamma och positiv kraft, för att stärka kvinnors mångfald och våra egna självbilder såväl som andras om oss. Att våga blomma och ta plats. Att våga känna hopp och stolthet. Att veta att vi alla är vackra på våra egna sätt”, skriver hon.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons