De största framstegen för feminismen de senaste 20 åren
2:30

Efter reklamen: De största framstegen för feminismen de senaste 20 åren

(2:30)

Slå på ljud

Folkkära artisten Nanne Grönvall, 59, vill hylla kvinnorna i samhället, och är trött på alla ideal och krav som följer en genom livet. Nu har hon lagt upp en bild på Facebook där hon står i vad som ser ut som en svart baddräkt i ett badrum, och sträcker armarna upp mot taket. Till bilden skriver Carpool karaoke-sångerskan om hur hon är trött på att kvinnor döms mer för sitt utseende än vad män gör.

”Det här är min hyllning till kvinnor, de kvinnor som dras med dålig självkänsla trots allt fantastiskt de är och gör. Hela vårt samhälle bygger på kvinnliga slagord om utseende t,ex; rugguggla, fågelskrämma (har ni hört någon säga det om en man nån gång?). Jag ska ta upp det här med slagord framöver, för att försöka förtydliga hur vi i samhällen, redan som unga, omedvetet, lär oss att se ner på kvinnor i mångfald”, skriver Nanne Grönvall.

Så lever modellen Jannike Björling i dag – efter åren med Björn Borg

Nanen Grönvalls kamp med kroppen

Hon fortsätter med att uppmuntra till att våga ta avstånd från idealen – och konstaterar att alla duger precis som de är. Nanne berättar om sin kamp för att acceptera sig själv och ta hand om sig själv genom livets olika skeden.

”Själv har jag gått upp mycket i vikt under pandemin, har ett stort vackert ärr på ena bröstet som vittnar om att jag fick chansen att överleva ett tag till efter bröstcancern, har gått igenom den smärtsamma omställningen av att gå in i klimakteriet och jag har brakat totalt av utmattning där min snälla, tålmodiga kropp och hjärna blev så sjuka att jag trodde att jag inte skulle leva ens ett år till, efter när hela mitt system la ner i kroppen. Jag, som så många andra, kämpar fortfarande med att hitta stresströskeln nu när jag jobbar igen. Att hålla panikångesten borta när saker i livet snurrar för fort av olika anledningar. Inombords sorg, som ibland sköljer över en som en våg, men som man med stora simtag tar sig igenom och ser de varma, ljusa solstrålarna i horisonten igen.”

Grönvall hyllas av fansen

Efter sitt fina inlägg har Nanne Grönvall hyllats av sina tusentals följare och fans, och artisten är glad över alla fina tillrop.

Linda Evans lämnade Hollywood – gick med i sekt

”Vilket enormt engagemang och gensvar till mitt förra inlägg om vikten av att peppa och belysa, med styrka, jävlaranamma och positiv kraft, för att stärka kvinnors mångfald och våra egna självbilder såväl som andras om oss. Att våga blomma och ta plats. Att våga känna hopp och stolthet. Att veta att vi alla är vackra på våra egna sätt”, skriver hon.

The Storytellers – Lyssna med Sanna
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Slå på ljud