Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nedgångna 1700-talsbyggnaden i Paris blev ett magiskt art déco-hotell

18 dec, 2017 
AvAlva Fierro
Dimore studio har förvandlat en nergången 1700-tals byggnad i Paris till en inspirerande art déco-dröm. Kika in i det populära Saint Marc-hotellet.
Annons
11/04/2016, Paris, France: aménagement de l'hôtel Saint-Marc par le Studio milanais Dimore le centre de Paris.
Annons
Annons

När Nadia Murano och Denis Nourry, som äger  Hotel du Petit Moulin inrett av Christian Lacroix, köpte den vackra men nergångna byggnaden på Rue Saint-Marc visste de direkt var de skulle vända sig. För inredningen av sitt andra hotell i staden ville de anlita italienska Dimore studio; de gav dem fria händer att skapa ett litet hotell med intim lyx.

Annons

Renoveringen av huset, från 1791, tog två år och nyligen slog hotellet upp portarna. Hotellet har 26 rum, ett spa med en pool som gäster  bokar för privat bruk, och en liten bar för där gäster själva tar för sig och skriver upp vad de tagit.

Inredningen är en hyllning till Dimore studios favoritreferenser, art deco och sjuttiotal, med mycket sammet och härliga färgkombinationer och en och annan oväntad detalj, som vikväggar med asiatiska motiv.

Annons
Annons

Hotel Saint-Marc ligger i trendiga 2 arondissementet på 36 Rue Saint Marc. I Paris har Dimore även inrett en elegant Aesop-butik som du kan läsa om här.

Foto: Dimore studio

Läs också:

[socializer-facebooklikeshare]

Artikeln publicerades först på Residence.

Annons