Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

North Wests ödla bär mamma Kim Kardashians klädmärke – får stark kritik

04 mar, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Fotograftt, Instagram
kim kardashian, north west och ödlan speed
North West, 7, har fått en ödla. Ödlan i sin tur har fått en makeover – av Kim Kardashian. Men djurrättsaktivister är inte glada!
Annons
Kardashian har klätt ut sin ödla i SKIMS – därför är det en dålig idé enligt djurexpertenBrand logo
Kardashian har klätt ut sin ödla i SKIMS – därför är det en dålig idé enligt djurexperten

”North och hennes Pogonaödla hänger ihop hela tiden, det är ganska gulligt”, skriver Kim Kardashian, 40, när hon nu visar upp sin och barnens nya familjemedlem på Instagram.

Ödlans öde har dock väckt mångas oro, och här är varför.

North poserar med ödlan Speed

I inlägget förklarar Kim K att ödlan, som för övrigt heter Speed, från början tillhörde hennes BFF Allison. Kim och barnen agerade ’barnvakt’ åt ödlan för ett par månader sedan, och sedan dess har den blivit kvar i deras ägo.

North och Speed.
Annons
Följare uttrycker bland annat oro kring hur North håller i ödlan.

”Jag hade inga planer på att tycka om Speed men hon växte i mina ögon!”, skriver Kim.

I bildspelet som realitystjärnan postat poserar dottern North West med ödlan i sina händer. Vad som sticker i följarnas ögon är att ödlan och dottern bär matchande kläder. Men de är inte vilka kläder som helst.

Bär matchande teddyplagg

Kim förklarar att Speed har fått en makeover, ”med specialdesignade Skims Cozy och en Lil Uzi-juvel”. Det är alltså Kim själv som har skaffat kläder åt ödlan från sitt eget märke Skims. Materialet på plagget är en luddig teddy från den produktserie som Kim kallar Cozy. Vid en närmare titt på klädmärkets hemsida kan vi läsa att cozyplaggen består av 76 procent polyester och 24 procent nylon.

Annons
North och Speed i matchande lurviga plagg.
Ödlans specialsydda plagg.

Starka reaktioner på djurplågeri

Oron som följarna uttrycker gör bland annat gällande ödlans känsliga natur.

Annons

”Dessa varelser är exoterma och beroende av av kylan/värmen från sin omgivning. Den kommer inte att kunna svalka sig ordentligt i plaggen. Tänk på djuret”, skriver en följare medan en annan poängterar att:

”Hej Kim, kan du snälla ta bort juvelen genast... Dessa ödlor har ett ’tredje öga’ som hjälper dem att känna av rovdjur. Det ser även ut som om du förvarar djuret i sand, jag skulle rekommendera att du inte gör det”.

North West har smyckat ödlan Speed med en pannjuvel.

Flera kommenterar även att North håller ödlan felaktigt och att det hela är ett djurplågeri.

Kim Kardashian själv svarar inte på kritiken bland kommentarerna, men på en fråga om plaggen ödlan bär går att köpa hälsar hon att Speeds plagg är 'custom made' och att Skims inte säljer liknande åt andra ödlor. Attans!

Foto: TT, Instagram

Källa: People

LÄS MER:

Annons