Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nour El-Refai i tårar efter beslutet med Henrik Schyffert

17 aug, 2020 
AvFemina Redaktion
FotografClaudio Bresciani/TT
Det var ungefär nio månader sedan som Nour El-Refai och Henrik Schyffert blev föräldrar till sonen Sami. Nu fattar de ett sorgligt beslut.
”Det är med tårar som rinner som jag skriver det här”, berättar Nour El-Refai på Instagram.
Annons

Komikerkollegorna Nour El-Refai och Henrik Schyffert har varit ett par i många år, och i fjol fick sonen Sami. Det skulle heller inte vara helt fel att hävda att de är ansiktet utåt för särboförhållandet i Sverige.

Att de inte bor ihop har fungerat bra, men sen sonen kommit behöver de bo med varandra mer, berättar Nour El-Refai på Instagram. Det har skapat ett stort problem och paret har tvingats fatta ett tufft beslut.

”Det är med tårar som rinner som jag skriver det här men jag måste söka nytt hem till mina älsklingar Jalmert och Rosling. Dom har sen två år tillbaka bott hos min mamma på grund av att Henrik är allergisk”, skriver Nour El-Refai på Intsagram.

Nya upptäckten

Jalmert och Rosling är Nours två katter. De behöver alltså hitta ett nytt hem, berättar hon.

”Eftersom vi har två ställen så gick det att ha både katter och Henrik ett tag men med barn så behöver vi kunna bo hos varandra utan att han blir sjuk”, skriver hon och berättar om att en ny upptäckt satt käppar i hjulet för den tidigare lösningen:

Annons

”Det har dock visat sig nu att Sami är allergisk också och känner av allergin från min mamma som bor med katterna, eftersom det sitter i kläder och allt. Min mamma och Sami ses flera gånger i veckan och det blir helt enkelt ohållbart”.

Nour fortsätter att beskriva sina två katter. Jalmert är en åtta-årig bondkatt som börjar varje morgon med att tvätta både sig själv och sin ägare.

”Detta är något du måste älska”, understryker Nour.

Rosling är en sibirisk katt på fem år, som enligt Nour…

”… är väldigt snackig och följer gärna efter när du ska bada eller duscha och sjunger kattsången”.

Hon beskriver också sina känslor för katterna, och berättar vad som förväntas av deras nya ägare:

”Jag letar helt enkelt efter en familj som vill dela sitt liv med dom här två. Jag älskar dom så mycket och det viktigaste är att dom hamnar rätt. Jag vill att det är sista gången dom behöver flytta. Så du måste ha ett fast boende”.

Annons

Stöttas av följarna

Av kommentarsfältet att döma kommer det säkert lösa sig snart för Nour, Jalmert och Rosling. Många följare har redan förklarat att de skulle kunna tänka sig att öppna sina hem för katterna.Andra ger stöd i denna svåra tid.

”Åh fy farao vad sorgligt! Hoppas rätt hem dyker upp snart”, skriver en person.

”Så vackra. Hoppas du hittar ett riktigt bra hem åt och de förstår att du är jätteledsen”, skriver en annan och tredje känner igen sig i situationen:

”Gjort samma sak med min älskade kisse när sonen blev allergisk”.

Vi håller alla tummar och klor för att Nours katter hittar ett fint hem.

Av: Simon Nilsson

Läs mer:

Annons