Claudio Bresciani/TT

Komikerkollegorna Nour El-Refai och Henrik Schyffert har varit ett par i många år, och i fjol fick sonen Sami. Det skulle heller inte vara helt fel att hävda att de är ansiktet utåt för särboförhållandet i Sverige.

Att de inte bor ihop har fungerat bra, men sen sonen kommit behöver de bo med varandra mer, berättar Nour El-Refai på Instagram. Det har skapat ett stort problem och paret har tvingats fatta ett tufft beslut.

”Det är med tårar som rinner som jag skriver det här men jag måste söka nytt hem till mina älsklingar Jalmert och Rosling. Dom har sen två år tillbaka bott hos min mamma på grund av att Henrik är allergisk”, skriver Nour El-Refai på Intsagram.

Nya upptäckten

Jalmert och Rosling är Nours två katter. De behöver alltså hitta ett nytt hem, berättar hon.

”Eftersom vi har två ställen så gick det att ha både katter och Henrik ett tag men med barn så behöver vi kunna bo hos varandra utan att han blir sjuk”, skriver hon och berättar om att en ny upptäckt satt käppar i hjulet för den tidigare lösningen:

”Det har dock visat sig nu att Sami är allergisk också och känner av allergin från min mamma som bor med katterna, eftersom det sitter i kläder och allt. Min mamma och Sami ses flera gånger i veckan och det blir helt enkelt ohållbart”.

Nour fortsätter att beskriva sina två katter. Jalmert är en åtta-årig bondkatt som börjar varje morgon med att tvätta både sig själv och sin ägare.

”Detta är något du måste älska”, understryker Nour.

Rosling är en sibirisk katt på fem år, som enligt Nour…

”… är väldigt snackig och följer gärna efter när du ska bada eller duscha och sjunger kattsången”.

Hon beskriver också sina känslor för katterna, och berättar vad som förväntas av deras nya ägare:

”Jag letar helt enkelt efter en familj som vill dela sitt liv med dom här två. Jag älskar dom så mycket och det viktigaste är att dom hamnar rätt. Jag vill att det är sista gången dom behöver flytta. Så du måste ha ett fast boende”.

Stöttas av följarna

Av kommentarsfältet att döma kommer det säkert lösa sig snart för Nour, Jalmert och Rosling. Många följare har redan förklarat att de skulle kunna tänka sig att öppna sina hem för katterna.

View this post on Instagram

Det är med tårar som rinner som jag skriver det här men jag måste söka nytt hem till mina älsklingar Jalmert och Rosling. Dom har sen två år tillbaka bott hos min mamma på grund av att Henrik är allergisk. Eftersom vi har två ställen så gick det att ha både katter och Henrik ett tag men med barn så behöver vi kunna bo hos varandra utan att han blir sjuk. Det har dock visat sig nu att Sami är allergisk också och känner av allergin från min mamma som bor med katterna, eftersom det sitter i kläder och allt. Min mamma och Sami ses flera gånger i veckan och det blir helt enkelt ohållbart. Jag vill inte ha tips på hur man botar allergi eller får det att funka ändå. Jag letar helt enkelt efter en familj som vill dela sitt liv med dom här två. Jag älskar dom så mycket och det viktigaste är att dom hamnar rätt. Jag vill att det är sista gången dom behöver flytta. Så du måste ha ett fast boende. Jalmert är 8 år. Bondkatt. Kastrerad hane. Rosling är 5 år. Sibirisk. Kastrerad hona. Dom är innekatter men Rosling kan gå i sele. Dom är vana att sova med i sängen. Gärna ovanpå sin människa. Dom är bortskämda och ohyfsade och är vana vid extremt mycket uppmärksamhet och snor gärna mat från din tallrik. Du kan inte ha mat framme utan att dela med dig. Det kan komma en tass i tallriken. Jalmert börjar varje morgon med att tvätta rent sig själv samt ditt ansikte. Detta är något du måste älska. Dom vill vara där du är även när du går på toa. Du måste älska att ha två riktigt needy närgående katter som slåss om din uppmärksamhet och sen ger fan i dig när du är sugen på gos. Rosling är väldigt snackig och följer gärna efter när du ska bada eller duscha och sjunger kattsången. Dom jagar varann och slåss som syskon men dom älskar varandra och behöver få komma till samma hem. Finns det bebisar eller planer på bebis så passar det inte ihop med dom här två. Dock går äldre barn bra. Jag söker dig som kan älska dom som jag gör. Du, kattgalning, som tycker katter är bättre än människor och vill avguda dom här två älskade svinen. Skriv till mig på DM så kanske vi kan inleda en process för att se om du är rätt förälder. 🥺♥️

A post shared by Nour El Refai (@nourbilder) onAndra ger stöd i denna svåra tid.

”Åh fy farao vad sorgligt! Hoppas rätt hem dyker upp snart”, skriver en person.

”Så vackra. Hoppas du hittar ett riktigt bra hem åt och de förstår att du är jätteledsen”, skriver en annan och tredje känner igen sig i situationen:

”Gjort samma sak med min älskade kisse när sonen blev allergisk”.

Vi håller alla tummar och klor för att Nours katter hittar ett fint hem.

Av: Simon Nilsson

Läs mer:

Därför tar Nour El Refai en paus från sociala medier: ”För utmattande”

Därför bor inte Nour och Henrik ihop trots nyfödda bebisen

Nour El Refais starka kärlekshyllning till Henrik: "Bästa jag gjort"