Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Nour el Refai om de rasistiska påhoppen mot sonen

27 dec, 2019 
AvMalin Ny
Nour el Refai och Henrik Schyffert ryter nu ifrån mot de rasistiska påhoppen på sonen Sami. "Jag hoppas att du aldrig behöver höra vad för hemska saker vissa tänker om vårt ursprung", skrev Nour till sonen i ett inlägg på Instagram.
Annons

I slutet av oktober välkomnade komikerparet Nour el Refai, 32, och Henrik Schyffert, 51, sonen Sami till världen. Sedan födseln har Nour delat med sig av flera bilder på sonen på sitt Instagram-konto, och även berättat om hur rollen som mamma har förändrat henne till det bättre.

”Era satans rassetroll SD-svin! Ni får ge er på mig hur mycket ni vill här på nätet men börjar ni dra in min tjej och min nyfödda son i det här så får ni fan ta det med mig när ni träffar mig på stan. Ansikte mot ansikte. Era fega jävlar”, skriver Henrik Schyffert.

Annons

Nour El Refai har i sin tur svarat på sin partners inlägg:

”Men dom får faktiskt inte alls ta det med dig heller!!!!!”

Skriver inlägg till sonen

I ett inlägg som Aftonbladet först fångade upp, skriver Nour direkt till sonen – bland annat att rasisttrollen är där igen och att hon hoppas att han aldrig ska behöva höra vad vissa tänker om deras ursprung.

”Dom använder ditt namn för att komma åt mig för att dom vet att det funkar. Att det är det enda som gör ont. Men jag har gärna ont, bara du slipper ha det. Jag hoppas att du aldrig behöver höra vad för hemska saker vissa tänker om vårt ursprung. Jag hoppas att du ska va stolt. Jag hoppas att du ska slippa vara rädd. Jag ska älska dig trygg och stark. /Mamma.”

Annons

Nour el Refai ändrade sedan i inlägget efter att det hade publicerats. Nu står det istället:

”Jag ska älska dig trygg och stark. /Mamma”.

Det är många som stöttar paret i kommentarsfältet, bland andra Jill Johnson och Tilde de Paula.

”Kärleken är starkare”, kommenterar Tilde de Paula.

Foto: TT 

Läs mer: 

Annons