nour el refai
Nour El Refai om Henrik Schyffert och särbolivet i Skavlan
1:09

Efter reklamen: Nour El Refai om Henrik Schyffert och särbolivet i Skavlan

(1:09)

Slå på ljud

För två år sedan blev komikerparet Nour El Refai, 33, och Henrik Schyffert, 53, föräldrar till sitt första gemensamma barn, Sami.

”Blivit 15 år äldre. Behövde det för att bli den bästa för dig. Ser alltid trött ut. Men lycklig. Så oerhört lycklig. Och så så så stolt att vara din mamma. Det är den bästa slags jag”, skrev Nour på Instagram i fjol när hon postade en serie bilder från första året med sonen.

Ytterligare ett år har passerat och nu hyllar hon sonen som gett henne ett nytt perspektiv på livet.

4 kändispar som valt att inte bo ihop fast de har barn tillsammans

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Beskriver ett tidigare mörker

”Snart två år. Tack Gud. Allt har blivit så vackert och färgglatt sen du kom. Och roligt!”, skriver Nour i ett nytt inlägg på Instagram där hon postar bilder på hur Sami leker på sitt rum.

Nour har länge varit öppen med hur hon lider av en kronisk depression, och äter antidepressiv medicin. Sedan sonen kom har hon fått en ny syn på det som tidigare tyngt henne. I sitt inlägg fortsätter hon:

”Att få leka igen, jag är så glad för det. Mörkret kan aldrig få grepp om mig igen. För där du är, där är jag, och du är ljuset. Min kärlek”.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Därför äter Nour El Refai antidepressiv medicin

Nour El Refai har bland annat pratat om sin depression i den egna scenföreställningen En komisk depression och i SVT-programmet Landet lyckopiller. I det programmet fick vi lära oss att var tionde svensk äter psykofarmaka, och att Nour är en av dem.

– Det är ju inget mirakelpiller eller lyckopiller, jag har bara sämre förutsättningar att hantera ångest, och det här ger mig ett normaltillstånd. Det ingår i mitt jobb att ha ångest inför premiärer och när jag ska köra stand up, det är massor av ångest. Men nu blir jag rimlig, inte orimlig, berättade hon i en tidigare intervju med Femina.

– Det är ett vanligt missförstånd att man blir glad av medicinen och att man blir knäpp om man inte tar dem en dag. Jag tar ju medicin för att funka, förklarade hon då.

Skavlan –11 magiska (och några riktigt pinsamma) ögonblick ur talkshowen

Foto: TT

Mest läst