För snart två veckor sedan blev Måns Zelmerlöw och fästmön Ciara Janson föräldrar till en liten son. Förlossningen ägde rum på Skånes universitetssjukhus i Lund med planerat kejsarsnitt.

– Klockan 12.08 idag såg vår efterlängtade son dagens ljus. Allt gick mycket bra, allt sitter på rätt plats och han är ljuvlig. Vi är så tacksamma till personalen på sjukhuset som tar så väl hand om oss, hälsade Måns via sin presskontakt Helene Wigren strax efteråt.

I ett avsnitt av podcasten Chevaleresk berättar Måns Zelmerlöw om hur det gick till när han blev pappa. Artisten berättade bland annat att han fick klippa navelsträngen – ett ögonblick som han beskriver som ett av de mäktigaste i hans liv.

– Det var definitivt tårar som föll när de visade upp honom första gången. Herregud, vilken känsla det är!

Efter förlossningen låg paret kvar på BB i ett par dygn och vilade med bebisen. Artisten berättade även att han tycker att den första tiden med sonen hittills varit allt annat än kaotisk.

– Det är ett helt nytt lugn som jag aldrig upplevt tidigare, när man ligger med Albert på bröstet. Det är hans andning och hans lugn. När man tittar in i hans ögon finns det inte ett uns av ondska eller mörker där.

I början ville inte paret avslöja namnet på bebisen och Måns kallade till och med sonen för #whatshisname på sitt Instagram-konto. Nu verkar paret dock ha bestämt sig och valet föll på Albert Ossian – i fredags publicerade Zelmerlöw en bild på Instagram på sig själv och sonen med texten ”Mornings with Albert Ossian Zelmerlöw”.

Namnet Albert är inte helt nytt för pappa Måns – han heter nämligen Albert i andranamn och han har själv berättat att han använde namnet på dejtingappen Tinder för ett par år sedan.

Även smeknamnet verkar vara bestämt då Ciara Janson nyligen avslöjade vad Albert Ossian kallas för inom familjen på sitt Instagram-konto. På en av bilderna ligger bebisen och sover på en filt iklädd en vit body och en hatt.

— Albie, skrev Ciara Janson då som kommentar till bilden tillsammans med ett blått hjärta.

FOTO: Instagram

Läs även:

12 vackra babynamn med fornnordiskt ursprung

Därför säger du ditt husdjurs namn – när du ska ropa på ditt barn

Prinsen har fått ett namn – så ska Kate och Wills son heta!

Mest läst