Vår tid är nu är SVT:s största satsningar och succéer någonsin, och en av deras stora succéer. Tv-serien om familjen Löwander sändes första gången 2017 och har sedan dess lockat en miljonpublik. När vi nu i tredje säsongen återvänder till Djurgårdskällaren har det hunnit gå över 25 år sedan vi först lärde känna de tre syskonen Gustaf, Peter och Nina. Tidsperioden i säsong tre utspelar sig mellan 1968-1971, förutom att det är en omvälvande tid i samhället under dessa år inleds även en nattklubbsera i Stockholm.

Karaktären Nina Löwander med dotten Christina

Christina (Julia Heveus) och Nina (Hedda Stiernstedt).

Tv-premiären på Vår tid är nu är satt till den 28 oktober, men nu kan du (om du har tur!) se serien före alla andra. De första avsnitten av Vår tid är nu visas via ett samarbete mellan SVT och Folkets Hus & Parker och innebär att de första två avsnitten på tredje säsongen visas på sex utvalda biografer, klockan 15.00 den 27 oktober.

Vår tid är nu. Ester Löwander (Ida Engvoll) och Peter Löwander (Adam Lundgren)

Ester (Ida Engvoll) och (Adam Lundgren).

Biograferna rullar ut röda mattan och bjuder alla besökare på popcorn och läsk, dessutom besöks varje ort av några av seriens skådespelare och upphovspersoner. Publiken uppmanas att klä sig i tidstypiska kläder från 19768-1971, det är så klart frivilligt men den som bedöms ha den bästa tidstypiska outfiten vinner ett fint pris.

De sex biografer som visar smygpremiären av Vår tid är nu är:

Sagabiografen, Boden

Bio Hjärtat, Söråker

Reflexen, Kärrtorp

Sagabiografen, Oskarshamn

Hebeteatern, Trollhättan

Röda Kvarn, Helsingborg

Det är fri entré och begränsat antal platser. Biljetterna släpps den 27 september, men föranmälan krävs, anmälan görs via den här länken.

FOTO: SVT

Läs även:
Julia Heveus spelar Ninas dotter Christina i Vår tid är nu

Suzanne Reuter om den hyllade rollen i Vår tid är nu: ”Bästa jag har varit med om på tv”

Nu kan du tjuvkika på Vår tid är nu säsong 3

Hedda Stiernstedt: ”Jag är inte rädd för att testa något nytt”