Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nu kan du ställa ut dina fulaste mobilbilder på Fotografiska

17 jan, 2019 
AvSofia Börjesson
Drömmer du om att få bidra med bilder till en utställning på Fotografiska? Nu har du chansen! Men det är inte dina bästa bilder som efterfrågas...
Annons

Har du någon gång försökt dig på en panoramabild med mobilen men varit lite väl guppig i dina rörelser? Resultatet kan bli hysteriskt kul, även om den ursprungliga visionen var en helt annan. Bilder som dessa kan nu få ett oväntat värde.

I vår kommer nämligen Sveriges allra uslaste hobbyfotografer att hyllas genom en utställning på Fotografiska i Stockholm. Utställningen heter ”Sveriges mest misslyckade mobilbilder” och idén kom av Fotografiskas fotokurs Plåta med mobilen som är ett samarbete med Tele2. Alla som vill kommer att kunna skicka in sina mest misslyckade bidrag för att förhoppningsvis väljas ut och visas upp på Fotografiska.

– Det är av misstagen man lär sig och vi har väl alla försökt fånga ett ögonblick där resultatet blivit något helt annat än vi tänkt oss. Misslyckanden, som kan bli hur kul som helst, berättar en historia och visar vägen framåt hur en bättre bild skulle kunna tas, säger Anna Hasselström som är utbildningsansvarig på Fotografiska.

Annons

Snabba vägen till proffsbilder

Utbildningen Plåta med mobilen leds av fotografen Göran Segeholm som är lärare på Sveriges mest sökta enskilda fotokurs ”Fotografi – Visuell kommunikation” vid Högskolan i Jönköping. På hemsidan platamedmobilen.se kan du få tio gratis online-kurser av honom, där han bland annat lär ut den snabbaste vägen till proffsigare bilder.

Men innan du tar kursen måste du självklart ta några riktigt dåliga bilder som du kan skicka in till utställningen på Fotografiska.

För att få chansen att visa upp just ditt bidrag ska du skicka in dina bästa misslyckade mobilbilder till [email protected], och gratiskursen i mobilfotografering hittar du på platamedmobilen.se

Lycka till!

Läs mer:

Annons