Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nyblivna mamman Alicia Vikander om viktiga tiden med familjen

10 feb, 2022 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
Alicia Vikander om tiden med familjen – livet som nybliven mamma
Nu berättar Alicia Vikander om hur pandemin gett henne utrymme till att tillbringa mer tid med familjen.
Vilket i sin tur gett henne chansen att bli nyförälskad i skådespeleriet.
Annons
TV: Alicia Vikanders stilresa genom årenBrand logo
TV: Alicia Vikanders stilresa genom åren

Vår internationella superstjärna Alicia Vikander, 33, och hennes make Michael Fassbender, 44, är allt jämt tystlåtna när det kommer till deras privatliv. Paret som träffades under filminspelningen av Fyren mellan haven gick och gifte sig på Ibiza 2017, och sedan en tid tillbaka bor Hollywood-paret i Lissabon, Portugal.

Sedan giftermålet har paret varit väldigt förtegna om sina framtidsplaner och när det började tisslas och tasslas om att paret väntade barn i oktober 2020 valde de att inte svara på några frågor. Men när man i början av augusti förra året såg Alicia Vikander och Michael Fassbender med en bebis i famnen på flygplatsen i Paris var det svårt att inte lägga ihop ett och ett. Kändisparet hade fått sig en pandemibebis.

Annons

I det amerikanska magasinet People öppnade Alicia Vikander upp om föräldraskapet och nya livet som småbarnsförälder.

– Jag har nu en helt ny förståelse för livet generellt. Det är ganska vackert, och kommer bidra mycket till mitt arbete i framtiden, sa hon utan att avslöja varken namn, kön eller hur gammal den lilla bebisen är.

alicia vikander och bebis
Alicia Vikander och sonen myser i Paris hösten 2021.

Pandemin blev till tid med familjen

I en intervju med Dagens Nyheter berättar den Blue bayou-aktuella aktrisen om de senaste två åren, och hur de kommit att ge henne utrymme för att stanna upp och utvärdera vad det är hon egentligen håller på med, och faktiskt vill.

Annons

– Den processen hade väl kanske kommit förr eller senare men pandemin skyndade onekligen på det hela. Jag var på en plats där jag definierade mig själv väldigt mycket genom mitt arbete.

– Det gör jag visserligen fortfarande men genom att få tid att kolla på film, läsa och hänga med familjen känns det faktiskt som om jag fått en möjlighet att förälska mig i mitt yrke på nytt.

Alicia Vikanders ord om relationen med maken

Nyligen lyfte Alicia Vikander på locket och pratade om relationen med Michael Fassbender, och om hur relationen påverkats under pandemin.

– Eftersom vi i vanliga fall reser hela tiden kunde man ju inte låta bli att tänka: ”Herregud, jag hoppas att det här kommer att funka bra.” Och det har jag hört att andra i vår sits också tänkte, berättade hon i en intervju med Damernas värld i höstas. Hon fortsatte:

– De senaste tolv åren har jag aldrig varit hemma så här länge, varken själv eller med min man. Men det fina är att om man har turen att vara i en lycklig relation så kan det faktiskt bli något ganska romantiskt av den här situationen. Och bara det faktum att vi inte har strypt varandra är ju ett gott tecken, haha. Vi har faktiskt lyckats göra det bästa av situationen och njuta av den.

Annons
vikander och fassbender vid Louis Vuitton frankrike, paris.
Alicia Vikander och maken vid Louis Vuitton i Paris 2019.

Foto: TT

Se också: 10 saker du vill veta om Alicia VikanderBrand logo
Se också: 10 saker du vill veta om Alicia Vikander
Annons