Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så såg kändisarna ut i Småstjärnorna

08 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
För många barn på 90-talet var det den stora drömmen att få vara med och tävla i Småstjärnorna.
Flera av de som var med och tävlade blev också stora stjärnor i vuxen ålder – visste du att både Alicia Vikander och Linnea Henriksson varit med?
Så här såg de svenska kändisarna ut när de tävlade i programmet!
Annons
7 kändisars drömjobb innan de blev kändaBrand logo
7 kändisars drömjobb innan de blev kända

Småstjärnorna var ett av 90-talets stora underhållningsprogram för barn – i programmet fick barn vara med och mima till sina favoritlåtar, utklädda till artisten som gjort den valda låten. Många barn med artistdrömmar sökte sig till programmet, och faktum är att flera av de som var med lyckades slå igenom som artister eller andra typer av underhållare när de vuxit upp!

Här är stjärnorna du inte visste hade varit med i Småstjärnorna:

Linnea Henriksson

Artisten Linnea Henriksson slog igenom stort i Idol 2010, och har sedan dess blivit en av landets mest älskade artister. Hon har varit programledare i Musikhjälpen, varit med i Så mycket bättre och hyllats för sin musik, med hits som Lyckligare nu och Säga mig.

Annons

Men långt innan hon var med i Idol så tävlade Linnea i musik – 1995 var hon åtta år, och med i Småstjärnorna. Hon tävlade som spanska artisten Prinzessa, med en låt på spanska.

– Jag rider, jag spelar piano, går i scouterna, åker konståkning, berättade Linnea Henriksson för programledaren Agneta Sjödin.

Alicia Vikander

Den som blivit absolut mest känd efter sin medverkan i Småstjärnorna är helt klart Oscarsbelönade Alicia Vikander, som numera är en av världens kändaste skådespelare. Sju år gammal tävlade hon i programmet, och sa stolt till Agneta Sjödin att hon tänker bli skådespelare – något hon bevisligen lyckades utmärkt med!

Annons

Redan i hennes framträdande märktes Vikanders dramatiska ådra. Hon tävlade med Du måste finnas från Kristina från Duvemåla. Hennes medverkan i programmet var något hon berättade om för Jimmy Fallon när hon gästade The tonight show 2018.

– Min mamma har den tror jag. Hon har haft den i hallen och lagt tvättnycklarna där. Det är bra att den kommer till användning, sa hon då.

Alicia Vikander ville vara Kristina från Duvemåla.

Nemo Hedén

Nemo Hedén slog igenom i skandalomsusade realityserien Kungarna av Tylösand, men driver sedan många år tillbaka nu den populära intervjupodcasten Nemo möter en vän, där han intervjuat många av landets största medieprofiler.

Annons

Som barn tävlade Nemo i Småstjärnorna tillsammans med tre vänner, i form av The Beatles. Nemo axlade rollen som Paul McCartney och dansade loss så mycket till Twist and shout att han tappade peruken.

Medverkan i programmet kom på tal när Agneta Sjödin, som var programledare, gästade Nemos podcast nyligen.

– Jag hade glömt det insåg jag. Men nu när du sa det kom jag på det och jag såg dig framför mig också som den här lilla vilda killen plötsligt med så mycket energi, sa Agneta Sjödin.

Annons

Amy Deasismont

Amy Deasismont var bara 12 år gammal när hon slog igenom med låten What's in it for me, och under uppväxten blev hon en etablerad artist som tävlade i Melodifestivalen och turnerade i landet. I vuxen ålder har Amy lagt Diamond på hyllan och tagit tillbaka sitt riktiga efternamn Deasismont, och fokuserat på skådespeleri istället. Hon har hyllats för Thunder in my heart, som hon både skapat och spelar i själv.

I Småstjärnorna förvandlades Amy Deasismont till Belinda Carlisle och sjöng Heaven is a place on earth.

Amy Deasismont tävlade också i Småstjärnorna
Annons
The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons