Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Nyhetsmorgons Per Skoglunds okända liv med hustrun: ”Lyx”

05 jul, 2024 
AvJohanna Lejon
Fotograftt, ATG, TV4
Han är travprofilen som också gjort succé som tv-kock. Men hur lever Per Skoglund privat? Femina vet.
Annons
Programledaren Anna Lindmarker ville skydda barnen från offentlighetenBrand logo
Programledaren Anna Lindmarker ville skydda barnen från offentligheten

Per Skoglund, 42, är ett omtyckt ansikte i rutan. I TV4:s långkörare Nyhetsmorgon levererar han trav – och mat. Han är alltid lika charmig, med glimten i ögat och leendet nära till hands. Med precision levererar han travinfo till tittarna, mycket initierat.

Hästintresset har funnits där länge. Travet likaså. Nu blev han expert i rutan och det är kanske av en särskild anledning.

– Jag var mycket i stall som liten, men problemet för min del var, att när jag blev 15-16 år, så fick jag väldig hästallergi, det gjorde det svårt för mig. Jag fick jobba med trav på andra sätt och under tiden jag pluggade så kommenterade jag trav, intervjuade, ja, det räckte med att man fick servera en kopp kaffe till någon aktiv på Gävletravet, så blev man jättenöjd, har han berättat för Aftonbladet.

Annons

I dag tar Per allergimedicin och tack vare den kan han vara i stallet.

Gemensamma intresset – med hustrun

Genom hästarna mötte han sin hustru, Paula Ahlström, 47. Också hon arbetar med trav.

– Det var i travet genom gemensamma bekanta. Vi var supertajta vänner. Han hjälpte mig jättemycket när jag skulle börja på Jägersro och göra segerintervjuerna. Han var ett superbollplank till mig då, har Paula förklarat för Expressen.

Till sist blev dock de travintresserade tu mer än vänner.

– Sanningen är väl så att det var nog ändå meningen att det skulle vara du och jag. Även om vi båda kanske trilskades lite grann, har Per berättat.

Paula instämmer.

– Vi är extremt olika, men det finns ingen som jag trivs så bra med som Per. Det är så följsamt även om vi har så olika sätt vi har att vara.

Tillsammans bor paret, med sonen Ossian, 9, i Bålsta utanför Stockholm. Där har de en hel gård, med hus och tio hästar. Att ha en hästgård tar en del fritid, har Per berättat. Han är, förutom tv-profil, också familjefar, amatörkusk, tränare – och hästskötare. Fem timmar om dagen ägnar han åt hästarna.

Pers hustru, Paula.

– Det är inte så mycket skumpa på Sturehof eller weekends i Paris. Glädjen är att vi i vår familj får vara tillsammans, den möjligheten har vi med våra hästar, det är vår lyx, slår han fast.

Annons

Att jobba så pass fritt som både han och hustrun gör är dock en lyx menar Per. När sonen var yngre gick han inte på förskola utan Per och Paula kunde vara med honom ”varje sekund”.

– Vi vaknar med honom, han följer med oss i stallet, vi äter frukost och sen bestämmer vi om/hur vi ska köra hästarna den dagen, eller så…, sa Per, då.

Per om uppväxten – och utsattheten

Per Skoglund är uppvuxen i Gävle. I en intervju med Sveriges Radio har han berättat att han var utsatt för mobbing under skoltiden.

– Jag var väldigt liten i skolan, det var ett tacksamt mål.

När sonen för några år sedan började skolan dök tankarna om mobbingen upp igen och han tvingades bearbeta det han varit med om.

– Jag började ta i de här bitarna igen.

Per berättar att han är noga med att fråga sonen hur man mår, hur han har det.

– Jag försöker bilda mig en uppfattning om allt. När man varit utsatt lär man sig snabbt att känna igen typen... Och jag vet att de som var taskiga då, de hade det ofta problematiskt med något annat.

Annons