Olivia Culpo.

Modellen Olivia Culpo, 28, har under stora delar av sitt liv kämpat med sjukdomen endometrios, som innebär att livmoderslemhinnan växer utanför livmodern, och kan hamna i andra delar av kroppen. Sjukdomen, som kan vara mycket smärtsam för den som har den, speciellt i samband med menstruation, drabbar ungefär var tionde person med livmoder.

Nu har Olivia nyligen genomgått en operation för att lindra sin endometrios, något hon tidigare berättat om på Instagram.

"Jag har vridit mig i smärta i flera år kring min mens, och blivit feldiagnostiserad ett otal gånger av läkare. 'Ta bara smärtstillande varje dag', 'Ultraljudet låter normalt', 'Jag tror bara du behöver vila mer, att ha mens är alltid obekvämt för människor' och så vidare. Jag vet att många där ute med endometrios känner igen sig i de här diagnoserna och det är därför jag brinner för det, Smärtsamma menstruationer är inte normalt!”, skrev Olivia Culpo på Instagram i samband med sin operation.

Olivia Culpo visar skillnaden efter endometriosoperationen

Hon konstaterade också att sjukdomen har gjort att hon genomlidit depression och känt sig ensam.

Nu visar hon upp skillnaden efter operationen, med en bild som är tagen efter operationen i november, när hon var svullen och inflammerad, och en tagen i december när allt börjat läka.

Olivia Culpo verkar själv förvånad över den stora förändringen, och illustrerar det med en förvånad emoji.

Hon skickar också kärlek till alla som går igenom samma sak som hon gått igenom.

”Skickar kärlek till alla endometrios-krigare där ute”, skriver hon på Instagram Story.

Läs mer:

Mormorn födde sitt eget barnbarn – åt dottern

Lena Dunham om läkarens dom – sorgen efter sina misslyckade IVF-försök

Gravida Emma Roberts om läkarens besked – efter åren med endometrios