Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Olivia Newton–John försvarar Grease efter kritiken

03 feb, 2021 
Kritik har riktats mot den klassiska musikalfilmen Grease efter att tittare insett att den innehåller både sexistiska, homofobiska och rasistiska inslag.
Nu försvarar skådespelaren Olivia Newton-John, som spelar en av huvudrollerna, filmen.
– Jag tycker det är rätt löjligt. Jag menar, filmen gjordes på 70-talet och handlar om 50-talet, säger hon i en podcast.
Annons
Kända par med stor åldersskillnadBrand logo
Kända par med stor åldersskillnad

Det var under julhelgen som kritik mot den klassiska musikalfilmen Grease uppmärksammades i media. Efter att filmen gått på tv under ledigheten var det många som reagerade på att filmen har homofobiska och sexistiska inslag, samtidigt som det inte syns en enda rasifierad person på gymnasiet där handlingen utspelar sig.

Låten Summer nights är det som flest har reagerat på. I låter sjunger de ”Did she put up a fight?” – alltså ungefär "Gjorde hon motstånd?” – något som många tolkar som att Danny, spelad av John Travolta, ska ha utnyttjat Sandy, spelad av Olivia Newton-John.

Man har också reagerat på att en av killarna i gänget försöker kolla upp under tjejers kjolar.

Grease blev en av de mest inkomstbringande filmerna på hela 1970-talet, och har blivit en riktig Hollywood-klassiker.

Olivia Newton-John försvarar Grease mot kritiken

Nu går Olivia Newton-John ut och försvarar filmen – och menar att folk måste tänka på när den är gjord, och när den utspelar sig.

Annons

– Jag tycker det är rätt löjligt. Jag menar, filmen gjordes på 70-talet och handlar om 50-talet. Det var en pjäs, det är en musikal, det är kul. Det är en rolig musikalfilm som man inte ska ta så seriöst, säger Olivia Newton-John i podcasten A life of greatness.

Sandy-skådespelaren tycker att folk tar saker och ting för seriöst, och måste bli bättre på att se saker för vad de är, i stället för att dissikera dem.

– Vi måste slappna av lite, och bara njuta av saker för vad de är. Jag ser det inte alls så, jag tycker att det är en rolig film som underhåller människor, säger Olivia Newton-John i podcasten.

Läs mer:

Annons