Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Oscarsgalan 2020: De 15 roligaste reaktionerna på Twitter

10 feb, 2020 
AvAnna-Lena Pettersson
Som vanligt kokade Twitter under Oscarsgalan. Vi har botaniserat bland tweetsen och hittat 15 riktiga höjdare som retar skrattmusklerna.
Annons

Varje år skickas det ut det miljontals tweets som rör Oscarsgalan. Förra året rörde sig de flesta kring duetten mellan Lady Gaga och Bradley Cooper och i år hamnade fokus på Eminems oväntade uppträdande på galan och på att Timothée Chalamet hoppade över den traditionella klädkoden.

Vi har samlat några av de roligaste och mest träffande inläggen på Twitter från Oscarsgalan 2020.

15 roliga tweets från Oscarsgalan 2020

10-åriga skådespelerskan Julia Butters som bland annat spelade i Once upon a time in Hollywood hade på förhand hört talas om menyn på Oscarsgalan och gjort något åt saken…

Timothée Chalamets oväntade klädval

Timothée Chalamet från Little Women frångick den traditionella klädkoden och internet var delat. Vissa älskade den mer avspända looken medan andra undrade varför han klädde sig som en parkeringsvakt.

Andra drog paralleller till en vaktmästare.

Ja, Oscarsgalan var även i år en gubbtät tillställning, och redan när de nominerade presenterades reagerade vissa på att ingen kvinna var nominerad i kategorin bästa regi.

Annons

Skådespelaren och sångaren Billy Porter var som vanligt en av höjdpunkterna på röda mattan, där han också intervjuade stjärnor för tv-sändningen. I år var han så snygg att det till och med föreslogs att han skulle stå modell för en ny Oscarsstatyett.

Eminem gjorde ett oväntat nummer och ingen förstod varför

Eminem gjorde ett oväntat framträdande med den 18 år gamla hiten Lose yourself. Twitter reagerade med ett unisont ”Varför?” och svarade med en hel uppsjö med underbara tweets.

Oscarsgalan är lång och innehåller många prisutdelningar. Och vissa av kategorierna kan vara lite oklara för många i publiken, både på plats i Dolby Theatre och hemma i tv-soffan. Vad är egentligen skillnaden mellan kategorierna sound editing och sound mixing?

Man tar ju för givet att alla som får en Oscarsstatyett blir överlyckliga över sitt pris, men vissa har ett ansiktsuttryck som säger något annat.

Billie Eilish gav tveksamheten ett ansikte

Billie Eilish var på plats på Oscarsgalan och skapade rubriker för sin klädsel och för sin reaktion på skådespelarna Maya Rudolphs och Kristen Wiigs sånginsats.

Diane Keatons hatt och breda bälte gav upphov till en hel del roliga reaktioner på Twitter, men jämförelsen med skräckfilmskaraktären Babadook vinner priset.

Oscarsgalan är lång. Mycket lång.

https://twitter.com/BadyYoba/status/1226703563394625537?s=20

Foto: TT

 

Läs mer:

Annons