Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Otäcka händelsen på Lotta och doktor Mikaels lyxsemester: ”Kan bli värre”

27 sep, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
lotta engberg och mikael sandström
Lotta Engberg och Mikael Sandström har lämnat det svenska höstrusket och rest till soliga Kreta där semesterdrömmen på måndagen höll på att gå i kras.
Annons
TV: Så träffades Dr Mikael och Lotta EngbergBrand logo
TV: Så träffades Dr Mikael och Lotta Engberg

Programledaren Lotta Engberg, 58, och tv-doktorn Mikael Sandström, 63, tillbringade stora delar av sommaren på varsitt håll. Medan Lotta hade fullt upp med sitt program Lotta på Liseberg i hemstaden Göteborg, spelade Mikael in ett nytt överlevnadsprogram på en öde ö i Stilla havet. Nu har de återförenats och istället gett sig iväg på en gemensam lyxresa med fullspäckat schema.

”Äntligen en resa med sol utan misär”, skrev doktor Mikael på Instagram inför avresan. Vad han ännu inte visste då var att det snart skulle ske någonting som skulle ruska om paret rejält.

Deltar i en resa för seniorer

Tv-doktorn kom nyligen hem från den uppmärksammade inspelningen av The Island, ett realityshow där kända svenskar lämnats ensamma på en öde ö.

Annons

”Man får hoppas att Marias profetia om goda drinkar stämmer bättre på denna resa än den förra”, skrev han som en blinkning till detta inför resan med Lotta.

Paret ska i veckan som kommer kombinera jobb och nöje då de är några av dragplåstren på en hälsoresa för seniorer. Expressen har pratat med Lotta Engberg som förklarar upplägget:

– Man bokar resan och så får man gympa med Sofia Åhman, man får dansa med Ann Wilson och Dermot Clemenger och man får föreläsningar av Mikael och underhållning av mig, säger hon.

Bor på lyxhotell med all inclusive

Deltagarna bor på 5-stjärnigt hotell och njuter av all inclusicve, dagsaktiviteter och kvällsunderhållning. Lotta uppskattar upplägget eftersom att resenärerna får chans att komma nära varandra.

Annons

– Man hinner ju lära känna varandra, vi som är i gruppen. Både resenärer och deltagare. Det brukar vara väldigt, väldigt trevligt, säger hon.

Och även om hon och Mikael jobbar på plats finns det gott om tid för dem att också njuta av ledig tid. Paret har plockat ned golfklubbor, säger hon.

– Vi ska sola, bada, äta god mat och njuta av varandra.

Doktor Mikael: Jag väcktes av skalvet

Gott så, kan tänkas, men under måndagen skakades resegänget av någonting oväntat – ett jordskalv på semesterön. Aftonbladet har pratat med Mikael Sandström som beskriver hur hela hotellrummet skakade på morgonkvisten.

– Jag hade beställt väckning till just 08.17, så det var ju en väckning som heter duga. 6,2 på skalan är ju rätt mycket och det blev ganska påtagligt, säger han, och fortsätter:

– Hela rummet rörde sig, allt rörde sig. Vi bor på andra våningen och kikade ut och tittade då omedelbart på havet med tanke på allt som har varit under årens lopp. Det var ju oroligt. Men epicentrum lär tydligen ligga inåt landet på Kreta, vi bor mellan Heraklion och Chania.

Mikael vittnar om ett lugn bland resenärerna. Men det kan komma efterskalv.

– Jag vet inte om det här bara var ett förskalv och att det kommer komma något värre. Det har jag ingen aning om. Men vi har koll på utrymningsvägarna och hur man tar sig till högre mark. Det har vi koll på, säger han.

Seniorresan pågår veckan ut.

Foto: TT

TV: Se Lotta Engbergs stilresa genom årenBrand logo
TV: Se Lotta Engbergs stilresa genom åren
Annons